Concedierile diminuează bugetul Gorjului

Bugetul judeţului Gorj pe anul 2010 se diminuează din cauza reducerii cheltuielilor de personal de la instituţiile din subordinea Consiliului Judeţean, ca urmare a reducerii numărului de angajaţi.

Disponibilizările efectuate la nivelul Consiliului Judeţean Gorj sunt practic inexistente, reducerea numărului de salariaţi făcându-se prin pensionarea unora dintre ei. “Din cele 480,5 posturi ale Consiliului Judeţean au fost reduse 29, 5 posturi rămânând astfel ocupate 451 de posturi”, după cum a declarat Ion Călinoiu în cadrul şedinţei de vineri a Consiliului Judeţean. Odată cu avizarea noilor organigrame, consilierii judeţeni au aprobat şi rectificarea bugetului propriu general al judeţului Gorj pe anul 2010. Astfel, acesta a fost diminuat la partea de venituri cu suma de 337,83 mii lei şi la partea de cheltuieli cu suma de 1.471, 63 mii lei, pe următoarele componente: bugetul centralizat al instituţiilor publice şi activităţilor finanţate parţial din venituri proprii pe anul 2010 se diminuează cu suma de 508,34 mii lei la partea de venituri şi cu suma de 643,34 mii lei la partea de cheltuieli, bugetul creditelor interne pe anul 2010 se diminuează cu suma de 998,80 mii lei, iar bugetul veniturilor şi cheltuielilor evidenţiate în afara bugetului local pe anul 2010 se rectifică în sensul diminuării sumelor destinate acoperirii golurilor temporare de casă în vederea suplimentării cheltuielilor de capital.

Bugetul local, majorat cu 170, 51 mii lei

Singura componentă a bugetului propriu general ce se majorează este bugetul local pe 2010 care creşte atât la partea de venituri cât şi la partea de cheltuieli cu suma de 170,51 mii lei. Această majorare este impusă de două surse de finanţare astfel: cu suma de 84,71 mii lei se majorează subvenţiile din bugetul de stat pentru programe FEGA implementate APIA, reprezentând sume ce se vor încasa pe parcursul desfăşurării proiectului “Acord de cooperare privind derularea PEAD 2009/2010 pentru furnizarea ajutoarelor alimentare” ce se va încheia între Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi Consiliul Judeţean Gorj şi cu suma de 85,80 mii lei, reprezentând prefinanţarea ce se estimează a se încasa în vederea implementării proiectului cu finanţare externă nerambursabilă “Calitate în administraţia publică locală”.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: