Concediu fără prea multă plată

E tot mai rău, dar e bine. Răul se tratează cu alimentarea viciilor și situația dependentului se mai îmbunătățește, răul proliferând însă. Unul dintre viciile principale ale românilor este lenea. Românilor le place mult să stea. Mai mult decât să stea le place să nu facă nimic. Dacă s-ar putea să nici nu fie nevoie să stea și, în loc de asta, să (nu) facă chiar nimic-nimic, ar fi perfect. Desigur, în tot acest timp, românii vor să fie plătiți. Asta e și problema. De aici decurg toate relele. Bani pentru nefăcut nimic? Hm!

Victor Ponta e înger și demon pentru românii dependenți de stat care i-au dat încrederea și voturile. Și nu doar voturile lor, ci și pe ale morților din familie. Responsabilitatea e mare și banii sunt puțini. Tot mai puțini, pentru că nimeni nu-i produce. Păi, cine să-i producă? Privații lui Băsescu, normal. Că doar nu Ponta, iar protestatarii care cereau joburi în piața publică nici atât. Neavând bani, așadar, Ponta dă și el ce are: dă libere. Că și-așa o freacă degeaba pe la serviciu bugetarii, nu? Ce mai contează una, două sau douăzeci de zile în plus, pe lângă multele sărbători existente deja? Zis și eliberat. Pac, vacanță de o săptămână de 1 Mai. Aprobat.

Singurul pericol este să înceapă să-i placă. Și să se gândească Ponta așa: ”Băi, păi dacă ăștia s-au bucurat atâta la 2 zile, ce-ar fi să le fac eu cea mai mare bucurie a vieții lor? Să-i fac fericiți, să-i dau pe spate, să mă pomenească veșnic. Ia să le dau eu liber DE TOT!”. Și chiar așa face. A început cu Oltchimul. Concediu nelimitat, veșnic. Aaaah, vor să fie și plătiți? Păi dacă vor să fie plătiți, să se angajeze undeva, no?

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: