Gorjeancă alergată de soacră cu toporul

O gorjeancă a ajuns ieri la unitatea de primire urgenţe a Spitalului Judeţean Târgu Jiu după ce soacra sa a "avertizat-o" cu toporul că nu o doreşte prin gospodăria ei. Cele două femeie se certau de mai mult timp, iar acum scandalurile au ajuns la apogeu, în ele fiind implicat şi fiul bătrânei care nu este însă de partea mamei, ci a iubitei sale. Totul e cu atât mai ciudat cu cât, toată scena a avut loc de faţă cu poliţiştii.

Virgina Raţă are 43 de ani şi de câţiva ani locuieşte împreună cu Victor Văruţ, de 47 de ani, din Bengeşti Ciocadia. Femeia a muncit de prin 2006 încoace în Italia, iar cu banii adunaţi în străinătate a reuşit să modernizeze casa bărbatului, s-o doteze cu termopane şi toate cele necesare, mai ales că s-a mutat în ea şi dorea să îşi întemeieze aici o familie. Virginia nu are însă viaţă bună cu "Firicirea", respectiv cu Elena, mama lui Victor. Femeie în vârstă de aproape 70 de ani, Elena n-o vrea pe Virginia prin curtea sa, deşi îi tot reproşează băiatului ei că nu-l mai vede odată însurat ca să facă şi el copii şi să se aşeze în sfârşit la casa lui.

Ieri după-amiază Virginia a ajuns la spital după o ceartă cu soacra sa, ea declarându-le medicilor că are nevoie de îngrijiri medicale în urma scandalului respectiv. "A venit soacra peste mine în casă, a spart geamul de termopan. A venit cu toporul, de faţă cu Poliţia, şi a spart geamul. A spart uşa acolo unde stăteam eu cu socrul. A luat toate lucrurile, nu ne-a lăsat nimic prin casă, ne-a ruinat şi acum a vrut să spargă televizorul cu toporul, dar n-a putut că m-am ţinut eu la ea până mi-a dat în cap cu o strachină de pământ. M-a lovit la mână apoi, iar după ce a venit Poliţia a spart termopanul. Trebuie să se ia măsuri cu ea că nu mai putem sta acolo, nu putem supravieţui, nu ne mai gândim că vin sărbătorile şi alte alea", spune Virginia Raţă.

Scandal cu Poliţia de faţă

Cele două femei erau singure acasă, împreună cu soţul Elenei, un bătrân care de abia merge, iar de auzit nici vorbă. Virginia şi-a sunat iubitul cât a putut de repede şi l-a chemat să vină acasă pentru a potoli tărăboiul iscat în gospodăria lor. "M-a sunat soţia şi când m-am dus acasă am găsit geamul spart. Am plecat de la serviciu, de la Târgu Cărbuneşti, de pe drum am sunat Poliţia şi ea de faţă cu Poliţia a spart termopanul cu toporul şi a lovit-o pe soţie în cap. A zis că ea e nebună şi nu are nimeni ce să-i facă. Aşa face şi cu vecinii, ştie nu se iau măsuri împotriva ei şi de aia procedează aşa. Mie îmi tot reproşează că nu mă însor, dar stau cu femeia asta de trei ani, ne iubim, vrem să facem o familie şi ea bagă hâră între noi. Aşa a făcut şi cu alte femei cu care am venit eu acasă şi m-a despărţit de toate şi nu o mai suportăm", spune fiul bătrânei.

Dosare penale pentru soacră şi fiu

Elena Văruţ susţine însă contrariul. Ea spune că a vândut vitele din gospodărie pentru a putea moderniza casa şi a pune termopane, iar pe noră o acuză că vrea să o fure împreună cu fiul. Bătrâna s-a dus la Poliţie şi a depus plângere, sperând că, astfel, va avea liniştea pe care şi-o doreşte. "El mi-a furat mie actele de proprietate şi 50 de milioane de lei, munca mea şi agoniseala mea. El cu ea mi-au făcut relele astea şi acum normal că m-am dus acolo să caut să văd dacă găsesc actele. Noru-mea avea un topor în mână, că se ducea după lemne, şi am crezut că vrea să mă lovească şi atunci i l-am luat din mână şi am dat eu cu el în geam şi pe unde am apucat. Să plece de aici că vorbeşte numai prostii, spune că trăiesc eu cu băiatul meu şi că de aia nu se însoară el. Să se ducă acolo de unde a venit, dar să-mi dea banii înapoi", spune bătrâna, care are o pensie mică, din care n-ar putea economisi niciodată suma respectivă.

Poliţiştii au deschis acum două dosare penale, unul pe numele bătrânei, pe care o cercetează pentru distrugere şi vătămare corporală, iar celălalt pe numele băiatului, acuzat şi el de "furt între rude", acuzaţii care s-ar putea să nu se confirme niciodată pentru că mama lui nu va avea cum să dovedească provenienţa a 50 de milioane de lei vechi.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: