O fetiţă de 11 ani, căutată de două sute de persoane

Peste două sute de salvamontişti şi jandarmi au căutat o fetiţă de 11 despre care părinţii nu mai ştiau de câteva zile. Părinţii au căutat-o o noapte întreagă iar frigul de afară le-a răpit orice speranţă că Teodora ar mai trăi. Fetiţa plecase sper casa bunicilor.

Părinţii Teodorei sunt despărţiţi, fata se află în grija mamei sale după ce instanţa de judecată a decis să i-o încredinţeze acesteia. Tânăra este crescută de bunicii materni care locuiesc în comuna Albeni, mama ei trăind în concubinaj cu un alt bărbat. Teodora îşi petrece vacanţele la Schela, în casa tatălui ei, dar nu poate sta mult timp departe de bunici fapt pentru care a fugit de două ori de acasă de la tatăl ei pentru a se întoarce la Albeni, în casa bunicilor.

Cei angrenaţi în căutarea fetiţei nu mai sperau să o găsească în viaţă. “Dacă ar fi rămas afară, la temperatura scăzută care s-a înregistrat în acea noapte, nu mai avea nicio şansă să supravieţuiască”, spune salvamontistul Ion Dascălu.

A minţit că pleacă la toaletă

Vineri seara, fata a decis că şi-a petrecut suficient timp cu tatăl ei şi a fugit de acasă cu intenţia de a ajunge la bunici. „M-a sunat pe 6 decembrie să mă duc să o iau de la bunici, urma ca de sărbători să o duc înapoi. Vineri s-a luat curentul, a zis că până vine curentul se duce la toaletă, când am văzut că nu se mai întoarce de la toaletă am ieşit în curte după  ea, am văzut urme lângă gard şi mi-am dat imediat seama ce s-a întâmplat, a sărit gardul şi a fugit. Am plecat după ea în sat, am căutat-o şi dacă am văzut că nu o găsesc am sunat la poliţie, au venit mulţi poliţişti şi am căutat-o toată noaptea. Pentru că nu este prima dată când fuge de la mine, o să o încredinţez definitiv bunicilor”, spune Grigore Sichitiu, tatăl fetei.

A încercat să treacă Jiul

În timp ce se deplasa de la domiciliul tatălui ei din Schela spre Albeni, fata s-a rătăcit, a vrut să treacă Jiul dar a făcut cale-întoarsă, apa fiind rece şi adâncă. Ajunsă la mal a început să strige după ajutor şi a fost auzită de către un tânăr de 21 de ani care trecea prin zonă. „Ţipa după ajutor, am fugit repede la ea, era în zăpadă, a venit la mine, am luat-o în braţe şi am dus-o acasă la Nicu Popescu, seful meu”, spune Cristian  Brebeneţ.

Acolo fata a primit mâncare şi haine. Soţia acestuia a avut grijă de ea iar dimineaţa au plecat cu fata spre locuinţa tatălui. Familia lui Nicu Popescu nu s-a gândit să anunţe poliţia deoarece fata îi asigurase că nu va fi nicio problemă dacă va ajunge dimineaţa acasă. „Când mi-am dat seama a cui fată este, am zis că nu are rost să anunţ poliţia. Am aşteptat să se lumineze de ziuă şi am plecat să i-o duc tatălui, pe drum m-am întâlnit cu poliţia care m-a întrebat dacă am văzut-o cumva pe Teodora, le-am spus că am adăpostit-o peste noapte şi asta a fost tot”,  spune Nicu Popescu.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: