Concurs anulat la spital pentru postul de îngrijitor. Motivul!

Un concurs organizat de Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a fost anulat în urma unei contestaţii depuse de una dintre candidate. În aceste condiţii, concursul va fi reluat, însă cu o altă comisie de concurs.

Nu mai puţin de 20 de candidaţi și-au depus dosarele pentru un post de îngrijitor în cadrul Ambulatoriului integrat al spitalului. Candidaţii au susţinut în data de 9 noiembrie proba scrisă, care a constat într-un test grilă. Doar jumătate dintre candidaţi au reușit să obţină peste 50 de puncte din totalul de 100. Mariana Predatu a luat chiar punctajul maxim. Contracandidata sa de pe locul al treilea, Elena Singuran, care obţinuse 65 de puncte, a contestat concursul, reclamând că o parte din subiecte nu erau din tematica de concurs. Comisia i-a admis contestaţia, motiv pentru care managerul Tiberiu Tătaru a dispus anularea concursului și reluarea procedurilor pentru ocuparea postului de îngrijitor.

„O neatenţie”

„A fost o contestaţie care a fost admisă de comisia de contestaţii, care specifica faptul că au fost patru subiecte din afara tematicii de concurs. Probabil a fost o neatenţie din partea membrilor comisiei, dat fiind faptul că Spitalul Judeţean dă numai subiecte grilă, care se fac înaintea concursului. Probabil din grabă, din faptul că s-au întâlnit în dimineaţa aceea prea devreme, probabil au fost niște erori de redactare sau de compunere a subiectelor”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Comisie schimbată

Comisia de concurs care a realizat subiectele de la proba scrisă a fost formată din: Alexandra Niţu Scaueru-președinte (medic coordonator Ambulatoriu Integrat), Maria Violeta Vintilescu (asistent medical principal) și Lidia Manuela Niculescu (asistent medical principal). Dată fiind situaţia, concursul va fi reluat, dar cu o altă comisie. Membrii comisiei iniţiale nu sunt remuneraţi pentru participarea lor la astfel de concursuri și nici nu riscă vreo sancţiune. „Urmează să stabilim data la care va fi reluat concursul. Vom stabili și comisia de concurs pentru a fi siguri că nu se mai întâmplă astfel de evenimente nedorite”, a mai spus managerul unităţii.

Vizualizări: 1,888

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: