Poliția Locală a ieșit bine din auditul dispus de Romanescu

Primăria Târgu Jiu a făcut audit la Poliția Locală, verificările s-au încheiat, însă neregulile depistate sunt mai degrabă minore. Poliția Locală Târgu Jiu are la dispoziție câteva zile pentru a le remedia.

Poliția Locală a dat un comunicat în care vorbește despre rezultatul auditului, deși primăria ar fi trebuit să o facă. Auditorii au stabilit că Poliția Locală trebuie să recupereze cheltuielile de judecată și de executare pentru un sediu închiriat, care nu a fost eliberat la timp. Banii trebuie recuperați de la persoanele vinovate.

În privința normei de hrană, pierdută de salariați, auditul a stabilit că instituția a făcut demersurile necesare, dar consilierii locali nu au aprobat sumele. De asemenea, trebuie recuperați banii de la un fost angajat care nu a restituit un telefon mobil și o tabletă.

În rest, auditul a constatat că angajările s-au făcut cu respectarea legii, la fel înființarea Serviciului Juridic, subiecte abordate de-a lungul timpului în presă. Cu privire la faptul că nu toate mașinile sunt inscripționate, auditul a constatat că nu există o prevedere imperativă în lege în acest sens. Nici cu privire la acordarea sporului de noapte nu au fost găsite neconformități.

Despre aceste deficiențe, primarul Marcel Romanescu, nu a vrut să facă prea multe comentarii: „Eu sper să nu degenereze scandalul de la Poliția Locală. Am avut un control acolo și am dispus remedierea deficiențelor printr-o adresă pe care am înaintat-o Poliției Locale. Sunt mai multe lucruri care au fost constatate. O să vă fac public acel document și deficiențele care au fost constatate”.

Vizualizări: 388

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: