Protest la APIA Gorj. Salariații întrerup lucrul

Angajații Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din teritoriu vor începe joi protestele, ca urmare a diminuării salariilor pe noua grilă care va intra în vigoare la 1 ianuarie. Potrivit unor surse din agenție, cei 110 salariați de la APIA Gorj vor întrerupe lucrul între orele 09.00 și 12.00. De la 1 ianuarie, salariații APIA din teritoriu vor fi plătiți diferit față de colegii din structura centrală și vor avea pierderi la salariu între 700 și 2.800 de lei.

Președintele Federației Sindicatelor din APIA, Octavian Mateescu, a spus că vor fi afectați la salarii în mod special consilierii superiori și personalul de conducere. „Oamenii sunt pregătiți să înceapă de mâine (joi n.r.) protestele la centrele județene ale APIA, din cauza impactului Legii salarizării asupra veniturilor, care vor scădea, începând din 2018, cu sume cuprinse între 700 și 2.800 de lei. Nu și la București, pentru că angajații de aici nu sunt afectați. Tocmai asta am și cerut: să ne treacă și pe noi pe aceeași grilă ca și angajații de la nivel central, pentru că suntem aceeași agenție. Vor fi afectați de diminuarea veniturilor marea majoritate a angajaților din teritoriu, în afară de consilierii debutanți și asistenți, care sunt foarte puțini, toți consilierii superiori și toți cei cu funcții de conducere vor avea o scădere a salariilor”, a spus Mateescu.

Acesta a precizat că nemulțumirile angajaților APIA din teritoriu au fost prezentate încă din vara acestui an, atât conducerii APIA, cât și ministrului Agriculturii, însă „ne-au tot amăgit că se va rezolva problema noastră”.

Contact de Agerpres, directorul general al APIA, Adrian Pintea, a anunțat că există un proiect de OUG care va reglementa problema salarizării, iar acest aspect le-a fost transmis liderilor de sindicat într-o întâlnire care a avut loc marți la minister.

Vizualizări: 1,151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: