Ișfan acuză: Dumneata primești spor de calculator și pe masă ai laptop!

Inspectorul școlar general din Gorj, Ion Ișfan, consideră că instanța de judecată i-a dat dreptate în privința sporului de calculator. Ișfan îl consideră ilegal, de acest spor pentru condiții vătămătoare beneficiind persoanele care lucrează opt ore în fața calculatorului, cum ar fi secretarii și contabilii. Ișfan a spus că erau câteva persoane în fiecare școală care luau acest spor, nu profesorii, cum s-ar fi înțeles din presă.

Ion Ișfan nu înțelege acest spor de condiții vătămătoare și mai ales de ce beneficiază directorii de acesta. „Eu conduc Inspectoratul Școlar și nu aș accepta în biroul meu o instalație vătămătoare, care să îmi afecteze sănătatea. Cel mult personalul de execuție putea să primească acest spor”, a spus Ișfan la un post de televiziune.

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Gorj mai are o nedumerire, de ce primesc spor de calculator directorii și secretarii care folosesc laptop. „Mă duc prin școli și găsesc pe biroul directorului laptop. Găsesc pe biroul secretarului șef laptop sau chiar tabletă. Și atunci chiar îi întreb, că am așa tupeul ăsta, să întreb: domn’e, dar dumneata primești spor de calculator și pe masă ai laptop. Nici măcar nu ai calculator pe masă, cum îți permiți să primești acest spor de calculator? Dar, tot în școala aia paznicul nu primește spor pentru orele de noapte. Legea spune clar, dacă ai minim trei ore noaptea trebuie să primești spor pentru toate cele opt ore. Vedeți, pentru unii se poate, pentru alții nu se poate”, a acuzat Ișfan la Accent TV.

Ion Ișfan spune că din cauza acestui spor este depășit fondul de salarii aprobat: „La nivelul județului Gorj avem 5.386 de posturi bugetate, adică finanțate de minister, aprobate prin ordin de ministru. Anul acesta am funcționat cu 5.230 de posturi, deci practic am avut și am peste o sută de posturi mai puțin, neocupate, dar bugetate și constat că nu-mi ajung banii de salarii. (...) Legea spune că poate fi acordat acest spor, nu este obligatoriu. Și atunci, dacă tu nu te încadrezi în buget, trebuie să iei măsuri. Mă gândesc că prima dată scoți sporurile care nu sunt obligatorii, apoi treci la degrevările de normă, după care apelezi la disponibilizări sau la alte probleme”.

Sunt deja câțiva ani de când Ișfan face presiuni pentru renunțarea la acest spor, în acest moment fiind doar câteva școli în care se mai acordă.

Vizualizări: 4,143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: