Concurs de eseuri pentru elevii de liceu

Biblioteca Județeană ”Christian Tell” și Centrul Europe Direct Gorj organizează un concurs de eseuri dedicat elevilor de liceu. Concursul ”Destine culturale europene” este închinat filosofului, eseistului și poetului gorjean George Uscătescu, la împlinirea a 100 de ani de la nașterea sa. Tema concursului este ”Timpul nostru este timpul lui Ulise”. ”Principalul obiectiv al concursului este acela de a oferi elevilor oportunitatea de a scrie eseuri filosofice, adecvate unor teme stabilite”, a spus Olimpia Bratu, directorul Bibliotecii Județene.

Concursul constă în realizarea unui eseu filosofic care răspunde temei propuse și se adresează elevilor de la colegiile și liceele din Gorj. Până în data de 13 martie, participanții trebuie să transmită lucrările în format electronic pe adresa de e-mail [email protected]. Gala laureaților va avea loc în 21 martie, la Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj.

Lucrările trebuie să fie redactate în format Word, font Times New Roman, corp 12. Juriul este format din specialiști în literatură, istorie și filosofie, iar lucrările se vor evalua și nota de către fiecare membru al juriului. Organizatorii vor acorda 3 premii, în valoare totală de 1000 de lei.

Vizualizări: 1,029

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: