Ia în picturi. Expoziție la Peștișani

O expoziție itinerantă cu picturi care surprind frumusețea iei românești va debuta la Peștișani sâmbătă, 19 ianuarie. Este vorba de zeci de lucrări realizate de pictorițele bucureștence Cornelia Căruntu, gorjeancă la origini, Cerasela Dragoș și Lucia Juncu.

La realizarea acestor lucrări, pictorițele s-au inspirat din lucruri, obiecte și construcții pe care le-au admirat în timpul vizitelor pe pe care le-au efectuat în comuna Peștișani. ”Anul trecut, la Festivalul Iei, am avut trei pictorițe din București. Au venit și au făcut picturi, la festival, în Hobița, în Peștișani, cu operele lui Brâncuși, iar sâmbătă vor să verniseze la Peștișani, vin și cu critici de artă. După aceea, picturile vor fi expuse la București, în data de 29 ianuarie. În martie, expoziția va merge, timp de trei zile, în Spania, la Mursia”, a declarat Cosmin Pigui, primarul comunei Peștișani.

Luiza Balcan, critic de artă, va susține dialogul în timpul expoziției. La manifestări vor fi prezenți și reprezentanți ai Uniunii Artiștilor Plastici din România-Filiala Târgu Jiu. Vernisajul expoziției va avea loc de la ora 13:00, la sala de festivități a Pensiunii ”Brâncuși” din Peștișani. Intrarea este liberă. Picturile vor fi etalate la Peștișani doar sâmbătă.

Galerie foto


Vizualizări: 1,034

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: