Concurs la Minprest. Zeci de disponibilizaţi pe 7 posturi!

Prestatorul de servicii pentru CE Oltenia, Minprest Serv Rovinari, a disponibilizat până în prezent peste 300 de salariați, urmare a reducerii a aproape 500 de posturi la nivel de unitate. Alți circa 100 salariați se află în această perioadă în preaviz, iar alții urmează să primească deciziile de concediere. Sunt și posturi care se desființează, iar în locul lor vor fi înființate altele, mult mai puține ca număr. Pentru a decide cine va fi păstrat pe aceste noi posturi, conducerea unității va organiza un concurs.

Minprest Serv Rovinari a redus 497 de posturi urmare a faptului că CE Oltenia, principalul beneficiar al prestatorului, a renunțat la o parte din servicii asigurate de acesta. Dintre aceste posturi reduse, o parte erau vacante, astfel au rămas doar 450 de posturi reduse.
O mare parte din personalul care lucra pe aceste posturi, circa 320 de persoane, a plecat deja acasă de la 1 aprilie și până acum, marea majoritate fiind angajată pe perioadă determinată. Au mai rămas circa 130 de salariați de disponibilizat, o parte din ei primind deja preaviz, urmând să plece la încheierea celor 30 de zile legale. Sunt și salariați ale căror posturi au fost desființate și care nu au primit deocamdată preaviz. Conducerea unității spune că a înființat noi posturi și că va selecta personalul care le va ocupa din rândul acestora. Preaviz vor primi doar cei care nu vor trece de selecție. "Până în prezent pentru 100 de persoane am emis preaviz, sunt acele persoane care au fost încadrate pe perioadă nedeterminată și locurile dumnealor nu s-au mai regăsit în organigrama societății, fie ei direct productivi sau indirect productivi, TESA sau de pe teritoriu. Pentru restul de persoane, până la 130, să se organizeze un concurs, pentru că s-au desființat toate locurile indirect productivilor de pe teritoriu, aceștia urmând să participe la un concurs pentru 7 posturi de responsabili zonali și după acest concurs urmând a se mai acorda preaviz pentru încă 23 de persoane. Lucrăm la procedura pentru concursul respectiv și ne-am impus ca până pe 9 mai să o finalizăm", a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest.
Cei 30 care vor intra în acest concurs ocupă în prezent posturi de șefi de echipă și coordonatori formație lucru.

Vizualizări: 2,252

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: