Concurs „Les amis francophones”, la Şcoala Generală Ceauru

Peste 150 de elevi şi profesori de la şcolile din Gorj au participat sâmbătă, 17 martie, la ediţia a II-a a Festivalului-concurs „Les amis francophones” desfăşurată la Şcoala Generală Ceauru. Concursul a fost organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, Casa Corpului Didactic Gorj, Association Roumaine des Professeurs de Franςais şi Şcoala Generală Ceauru-Băleşti.

Association Roumaine des Professeurs de Francais – Gorj, în colaborare cu  Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, a organizat  în ziua de 17 martie 2012 Festivalul -Concurs cu participare internaţională de creaţie literară şi imagine, intitulat  “LES  AMIS  FRANCOPHONES”. Festivalul-Concurs se desfaşoară în cadrul unui parteneriat educaţional iniţiat de către  Association Roumaine des Professeurs de Francais – Gorj şi se adresează atât cadrelor didactice cât şi elevilor pasionaţi de limba si literatura franceză dar şi de muzică. Au participat peste 150 de elevi şi cadre didactice.

Competiţia s-a desfăşurat pe două secţiuni, juriul având o misiune foarte dificilă în desemnarea câştigătorilor. La Secţiunea I - „Le monde francophone” câştigătorii au fost următorii: premiul I: Cătălin Spumă-Colegiul Tehnic Mătăsari şi Andrada Baldovin-Şcoala Generală Nr 1 Bumbeşti-Jiu; premiul II: Daria Căpriţă-Şcoala Generală Nr 1 Bumbeşti-Jiu şi Constantin Ştirbu-Grup Şcolar Energetic Târgu-Jiu; premiul III: Luiza Prier-Diaconu-Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” Târgu-Jiu şi Georgiana Maria Spineanu-Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru”.

La Secţiunea II (Poésie, Chanson, Théâtre) a existat Marele Premiu oferit elevei Ancuţa Ionescu de la Şcoala Generală „Constantin Săvoiu”. Locul I a fost împărţit de elevii Bianca Nueleanu, Adelina Papoe şi Cătălin Fâcea de la Şcoala Generală „Sfântul Nicolae” care au prezentat „La voyante” de Delphine Roux şi elevii Alice Armăşoiu şi Dragoş Olteanu de la Colegiul Tehnic Mătăsari care au prezentat un fragment din „Le bourgeois gentilhomme” de Moliere. Locul II a fost adjudecat de elevii de la GSI Tismana care au prezentat „Liberte” de Paul Eluard dar şi de Alexandra Giurcă de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” care a prezentat „Je veux”-ZAZ. Locul III a fost împărţit de oana Lungu de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice şi Georgiana Maria Spineanu de la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru”.

Profesoara Viorica Floarea Spahiu, coordonatorul acestei manifestări, ne-a declarat: În cadrul acestei activităţi se doreşte cultivarea interesului elevilor şi a părinţilor pentru limba franceză, dezvoltarea aptitudinilor estetice şi fixarea deprinderilor de a utiliza vocabularul limbii franceze, dar şi dezvoltarea deprinderilor de creaţie plastică şi artistică. Mă bucur că Şcoala Generală Ceauru a asigurat toate condiţiile pentru buna desfăşurare a competiţiei, inclusiv premiile. Ţin să remarc participarea voluntarilor francezi care s-au arătat impresionaţi de nivelul competiţiei.”

Vizualizări: 58

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: