Concurs pentru şefia Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj

Ministerul Educaţiei a decis să scoată la concurs postul de inspector şcolar general al ISJ Gorj. Concursul este programat pentru luna martie a acestui an, însă dosarele de înscriere se depun între 18 şi 23 februarie 2015 la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean. În Gorj, inspectorul şcolar general Ion Işfan a declarat că va participa la concurs şi este posibil să aibă şi contracandidaţi.

Postul de inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj va fi scos la concurs în perioada 18-23 martie. Cei care doresc să se înscrie în cursa pentru şefia ISJ Gorj trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: să fie membru al corpului naţional de experţi în managementul educaţional, să fie absolvent al unei instituţii de învăţământ superior cu diplomă de licenţă, să fie personal didactic în învăţământ şi să aibă gradul didactic I sau titlul ştiinţific de doctor, o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin opt ani, calificativul „foarte bine” şi nu a fost sancţionat disciplinar în anul şcolar curent, are recomandare din partea consiliului profesoral, nu a desfăşurat poliţie politică, iar la data concursului nu a îndeplinit vârsta standard de pensionare. Prin urmare, candidaţii îşi depun dosarul de înscriere la sediul inspectoratului şcolar pentru a cărui funcţie de inspector general candidează. Probele de concurs se vor desfăşura în perioada 11-20 martie 2015 la sediul Ministerului Educaţiei.

Işfan: Îndeplinesc toate condiţiile

În Gorj, Inspectoratul Şcolar Judeţean este condus la momentul de faţă, prin delegare, de către Ion Işfan. Acesta este hotărât să candideze pentru postul deţinut până în prezent. „În ceea ce mă priveşte, îndeplinesc toate condiţiile şi îmi voi depune dosarul şi voi participa la concursul pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar general. Întotdeauna concurenţa m-a stimulat şi m-a făcut să mă autodepăşesc”, a declarat Ion Işfan, inspectorul şcolar general al ISJ Gorj.

Işfan a precizat şi ce alte concursuri vor urma. „După ce se vor ocupa posturile de inspector şcolar general se trece mai departe şi se organizează concurs pentru inspectorul şcolar general adjunct, directorul Casei Corpului Didactic, inspectorii şcolari şi directorii de şcoli şi licee”, a precizat Ion Işfan, şeful ISJ Gorj.

Concursuri pentru ocuparea acestor funcţii nu s-au mai organizat din anul 2008, atât inspectorii şcolari generali cât şi directorii fiind puşi prin delegare.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: