Concursul pentru şefia CSM Târgu Jiu ar putea fi reluat

Instanţa de la Târgu Jiu a anulat concursul organizat de Primăria Târgu Jiu, prin care Robert Bălăeţ a devenit director al Clubului Sportiv Municipal Târgu Jiu. Dacă se va menţine decizia şi după recurs s-ar  putea ca acest concurs să se reia în acest an.

Concursul organizat de Primăria Târgu Jiu în urmă  cu un an pentru ocuparea postului de director al CSM Târgu Jiu a fost anulat luni de către Tribunalul Gorj. Deşi decizia nu este una definitivă, putând fi atacată cu recurs, este posibil ca  Primăria Municipiului Târgu Jiu să nu aibă câştig de cauză, caz în care concursul ar putea fi repetat.

În urmă cu un an Robert Bălăeţ a câştigat concursul la care l-a avut ca principal contracandidat pe Dan Marinescu, cel care a formulat plângerea în urma  căreia concursul a fost anulat. “Admite acţiunea precizată, în parte. Anulează concursul pentru ocuparea postului vacant de Director al Clubului Sportiv Municipal Târgu Jiu organizat în perioada 4.02.2019-07.02.2019, cu privire la reclamant şi pârâtul Bălăeţ Robert, cu consecinţa anulării dispoziţiilor nr. 2097/2018, 938/2019 şi 1378/2019, contestate în cauză. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Gorj”, se arată în decizia instanţei.

Dan Marinescu a fost unul dintre cei trei candidați care au participat la concursul pentru ocuparea postului de director al Clubului Sportiv Municipal Târgu Jiu. Acesta l-a dat în judecată pe primarul Marcel Romanescu, dar şi Consiliul Local, şi i-a cerut public edilului să anuleze concursul prin care Robert Bălăeț a câștigat postul de director al clubului sportiv.  

Dan Marinescu a explicat atunci faptul că nu Primăria Târgu Jiu trebuia să organizeze concursul, ci Consiliul Local Târgu Jiu. ”Cer în instanță anularea concursului, e făcut cu încălcarea legii. Este hotărârea Consiliului Local 467 din 27.11.2017, când s-a hotărât înființarea Clubului Sportiv Municipal. Păi primăria a făcut concursul, nu Consiliul Local, așa cum cum spune în hotărâre. De asemenea, nu trebuia să susținem probă scrisă, dacă e vorba de concurs. N-am contestat nota concursului”, declara Marinescu atunci când a contestat concursul.

Dan Marinescu a fost notat cu 10,47 puncte din 100 la concursul pentru funcția de director al CSM Târgu Jiu, dar a explicat de mai multe ori că nu a contestat punctajul cu care a fost notat, precizând că încearcă pe calea instanței să anuleze concursul.

Vizualizări: 889

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: