Ciocea, rezultat favorabil la Înalta Curte

Primarul din Bustuchin, Ion Ciocea, poate candida la alegerile parlamentare. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a admis primarului recursul în procesul său cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Dosarul va fi judecat pe fond, primul termen fiind 4 aprilie 2017. Până atunci, primarul din Bustuchin merge înainte cu candidatura la parlamentare.

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul lui Ion Ciocea și a amânat pentru luna aprilie judecata în dosarul cu Agenția Națională de Integritate. Ciocea spune că la fel s-a întâmplat și în cazul primarului de la Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman.
Primarul Ciocea are mari speranțe că în aprilie 2017 va avea parte de o victorie în instanță. „Nu am un răspuns oficial, dar am aflat și eu că mi s-a admis cererea de recurs și că fixează cererea de judecată pe fond în data de 4 aprilie 2017. La mine a fost în Camera de Filtru până acum. Cu alte cuvinte este bine. Pe 4 aprilie 2017 va fi cel mai probabil soluția finală. Este bine. Nu îmi afectează în niciun fel candidatura, așa a scris la toți și nu sunt probleme”, a spus Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.
Edilul a ținut să menționeze că el are un dinte împotriva președintelui partidului, Florin Cârciumaru, și nu împotriva organizației. ”Trebuie să schimbăm lucrurile, nu mai putem merge cu oameni care ne vând, oameni care iată ne linșează, oameni care muncesc numai pentru ai lor, gen Cârciumaru, că eu cu dumnealui am treabă, nu cu partidul, acolo sunt prietenii mei, mulți colegi prieteni, oameni adevărați”, a spus Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.
Cât despre vizita fostului premier, Victor Ponta, primarul din Bustuchin spune că va păstra distanța. ”Nu am ce să discut, dacă mă cheamă, o să mă duc să-l salut. Eu sunt un mare om de administraţie și mă consider și politician. Prin faptul că nu am candidat la deputați eu consider că am dat dovadă de respect. Nu pot să strig împotriva lui acum, când eu am fost cel care l-a ridicat în slăvi. Sunt un om care mă respect”, a spus Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.

Vizualizări: 534

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: