Condamnare definitivă pentru fiul unui sindicalist din energie

Decizie finală a judecătorilor în dosarul lui Cosmin Pisc Scrădeanu, fiul liderului sindical cu același nume, dovedit ca fost colaborator al Securității cu numele de cod „Dragnea”. Magistrații Curții de Apel Craiova au decis să îl condamne pe acesta la închisoare cu suspendare, la fel cum au decis, toamna trecută, și colegii lor din capitală.

În ambele dosare băiatul lui Ion Pisc Scrădeanu, vicepreședinte la Federația Energetica, a fost acuzat că s-a urcat la volan fără să aibă permis de conducere, în dosarul de acum el fiind judecat și pentru ultraj după ce, în dimineața zilei de Crăciun din 2012, a sărit la gâtul unui agent de la Poliția Rutieră Gorj care a „îndrăznit” să îl tragă pe dreapta și să îi ceară actele. Agentul Gheorghe Cosmin Zăvoi nu a avut pretenții financiare, el nemergând nici la medicul legist pentru a-și scoate un eventual certificat medico-legal, lipsind și de al proces, ceea ce pare să îi fi ușurat soarta agresorului său, ieri judecătorii din Bănie stabilind o pedeapsă mai mare decât cea decisă acum un an pentru Scrădeanu Junior de către magistrații Judecătoriei Târgu Jiu.

„Respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Pisc Scrădeanu Cosmin. Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg.Jiu. Desfiinţează în parte sentinţa penală atacată şi rejudecând, descontopeşte pedeapsa rezultantă aplicată inculpatului în pedepsele componente, pe care le repune în individualitatea lor. (…)Condamnă inculpatul Pisc Scrădeanu Cosmin la pedeapsa de 2 ani închisoare. (…) Condamnă inculpatul Pisc Scrădeanu Cosmin la pedeapsa de 6 luni închisoare. (…) Contopeşte pedepsele stabilite mai sus în pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, urmând ca inculpatul să execute, în final, pedeapsa rezultantă de 2 ani închisoare și pedeapsa complementară constând în interzicerea drepturilor prevăzute de art. 64 alin.1 lit.a) teza a II-a şi lit.b) Cod penal 1969, pe o durată de 1 an. (…) Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani închisoare aplicată inculpatului Pisc Scrădeanu Cosmin pe o perioadă de 5 ani, compusă din durata pedepsei aplicate şi un interval de 3 ani, fixat de instanţă, ce constituie termen de încercare ”, a hotărât definitiv Curtea de Apel Craiova.

Sentința cu suspendare a executării pedepsei a fost pronunțată în condițiile în care inculpatul nu e un novice. În toamna anului trecut Curtea de Apel București a soluționat definitiv un alt dosar în care Cosmin Pisc Scrădeanu era acuzat că a condus fără permis, sentința fiind apropiată de cea de la Craiova. „Condamnă pe inculpatul Pisc Scrădeanu Cosmin la 2 ani închisoare, (…)Condamnă pe inculpatul Pisc Scrădeanu Cosmin la 1 ani închisoare, (…) Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului, acesta având de executat pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare. (…) Suspendă condiţionat executarea pedepsei pe un termen de încercare de 4 ani”, a decis instanța din capitală.

Vizualizări: 4,080

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: