Condamnare finală pentru fostul șef al TSD Novaci

În zadar a contestat fostul șef al tinerilor social-democrați din Novaci sentința dispusă de judecătorii gorjeni în dosarul de evaziune fiscală în care a fost judecată împreună cu un afacerist din Strehaia. Curtea de Apel Craiova a decis marți să mențină verdictul dat la Târgu Jiu atât în ceea ce-l privește pe Iulian Bogdan Buduran, cât și pe Mircea Pleșu, apelurile lor fiind considerate ca nefondate de către magistrați.

Firma lui Buduran, Novatit Cons SRL, a folosit facturi fictive luate de la o altă firmă din Mehedinți, prejudiciul fiind achitat pe parcursul procesului tocmai pentru ca pedeapsa instanței să fie una mai blândă. Magistrații au stabilit la Târgu Jiu ca pedeapsa pentru Buduran să fie de 2 ani și jumătate cu suspendarea executării după ce acesta a achitat prejudiciul generat bugetului de stat.

Instanța l-a obligat pe Buduran la plata sumei de 445.180 lei, prejudiciu efectiv, reprezentând TVA în valoare de 267.108 lei şi impozit pe profit în sumă de 178.072 lei. Firma Novatit Cons SRL a derulat afaceri în domeniul construirii unor microhidrocentrale, dar și a exploatării unor păduri în județul Vâlcea, după inundațiile din 2014 de la Novaci numele acesteia figurând într-un raport al Corpului de Control al Ministerului Mediului, fiind acuzată că era una dintre firmele care a defrișat ilegal mari suprafețe forestiere.

Vizualizări: 925

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: