Condamnare pentru hoții cu spargeri date de sărbători

Verdict al Judecătoriei Târgu Jiu într-un dosar penal care îi are ca inculpați pe doi bărbați din Vulcan, județul Hunedoara, în vârstă de 42 și, respectiv, 37 de ani. Ambii au dat spargeri inclusiv în Valea Jiului în noaptea de Revelion din 2016, în primele ore ale acelui an ei încercându-și norocul cu diverse scule electrice. Cu câteva zile înainte dăduseră însă o spargere în Gorj și rămăseseră neprinși, ceea ce i-a făcut să revină în județul nostru după spargerea de Revelion de la Vulcan.

 Cei doi au ajuns însă în cele din urmă după gratii, iar acum și-au primit pedepsele, unul dintre ei recunoscându-și faptele, ceea ce, automat, i-a adus o condamnare mai ușoară. „Aplică pedeapsa cea mai grea (...) urmând ca inculpatul Stan Jan Georgel să execute o pedeapsă rezultantă de 1 an şi 10 luni închisoare, pedeapsă ce se va executa în regim de detenţie. (…) Revocă măsura preventivă a arestului preventiv şi dispune punerea în libertate a inculpatului dacă nu este arestat în altă cauză”, au hotărât judecătorii.

Celălalt inculpat este recidivist și, ca urmare, pedeapsa dată acum de instanța gorjeană ține cont și de verdictul anterior. „Condamnă pe inculpatul Hurezanu Cristian Constantin (…), urmând ca inculpatul să execute o pedeapsă rezultantă de 1 an şi 10 luni închisoare. Revocă liberarea condiţionată pentru restul de 346 zile neexecutate din pedeapsa de 4 ani din care a fost liberat condiţionat la data de 08.09.2015 (…). Adaugă restul de 346 zile la pedeapsa rezultantă de 1 an şi 10 luni, urmând ca inculpatul Hurezanu Cristian Constantin să execute o pedeapsă finală de 1 an, 10 luni şi 346 zile, pedeapsă ce se va executa în regim de detenţie”, au mai hotărât judecătorii.

Cei doi inculpați s-au împăcat deja cu patronii firmelor la care au dat spargerile, dar tot mai au de plătit diferențe de despăgubiri civile de până la 2.500 de lei, după cum se arată în decizia instanței. Pe lista bunurilor furate se regăsesc diverse modele de blugi, ghete, mănuși sau căciuli, îmbrăcăminte specifică sezonului rece, când au avut loc și furturile.

Vizualizări: 397

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: