Condamnare pentru judecătoarea care l-a şantajat pe Catrinoiu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pus capăt, extrem de repede, procesului în care fosta judecătoare de la Curtea de Apel Craiova, Carmen Mladen, era judecată pentru că l-ar fi şantajat acum un an pe liderul PNŢCD Gorj, Matei Catrinoiu. A fost, de altfel, cam singurul lucru care s-a mai auzit despre politicianul de pe malul Jiului, cel care, în urmă cu un an era candidat la şefia Consiliului Judeţean Gorj, cu şanse la fel de mari ca şi acelea de a o vedea pe judecătoarea din acest dosar după gratii.

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins recursul formulat de fosta judecătoare Carmen Mladen, care cerea să fie achitată de acuzaţiile ce-i sunt aduse. Ea nu a fost niciodată de acord cu faptul că l-ar fi şantajat pe Matei Catrinoiu, dar judecătorii instanţei supreme au decis acum să menţină verdictul Curţii de Apel Bucureşti, cea care a decis ca fosta judecătoare să fie condamnată la trei ani şi jumătate de închisoare. Pedeapsa nu este cu executare şi, ca urmare, după ce a stat câteva luni după gratii, în arest preventiv, Mladen nu mai ajunge în spatele gratiilor.

Complicele său, Ionel Stoian, a reuşit să-i înduplece un pic pe magistraţi, de la doi ani cu suspendare acesta obţinând acum la Înalta Curte un an şi jumătate, tot cu suspendare. Sentinţa de acum este definitivă, neexistând vreo cale de atac împotriva ei.

Poze compromiţătoare şi amintiri siropoase

Carmen Mladen a lucrat ani de zile la Curtea de Apel Craiova, instanţă la care şi lichidatorul judiciar Matei Catrinoiu are destul de multe cazuri de rezolvat. La un moment dat acesta a ajuns să „rezolve” însă şi problemele lui Mladen, pentru câteva luni având o relaţie cu judecătoarea pe care a catalogat-o însă doar ca fiind „extraconjugală”, liderul PNŢCD Gorj fiind căsătorit la Târgu Jiu tot cu o judecătoare. Aşa a ajuns politicianul Catrinoiu să fie în postura de a fi şantajat cu poze compromiţătoare pentru care trebuia să plătească 5000 de euro, dacă nu vroia să le vadă prin ziare acum un an, când candida la şefia Consiliului Judeţean Gorj. Mladen şi Stoian, care se dădea ofiţer SRI, au pus la cale un plan de a lua banii de la şeful ţărăniştilor gorjeni, însă, pe 28 mai anul trecut, acesta s-a dus la DNA şi a dat totul în vileag, ceea ce i-a complicat, pe de-o parte, viaţa, dar i-a uşurat-o din alte puncte de vedere, scoţându-l din încurcături nebănuite. Ulterior, s-a ajuns la un flagrant în care Mladen era prinsă luând banii ceruţi lui Catrinoiu, fiind încătuşată pentru câteva luni, cariera sa de magistrat încheindu-se pentru totdeauna.

Pe de altă parte, Mladen nu e de acord cu cele 2-3 luni pe care Catrinoiu le povesteşte ca perioadă cât ar fi durat relaţia lor. Femeia afirmă că în urmă cu doi ani a fost violată de politicianul gorjean, dar că nu a depus plângere, după cum se consemnează într-o încheiere a magistraţilor bucureşteni care au dat verdictul în acest dosar. „Astfel, dacă iniţial inculpat a afirmat că în urmă cu aproximativ 2 ani de zile a fost victima unui viol din partea părţii vătămate, pe care nu a reclamat-o organelor judiciare pentru a nu-şi prejudicia imaginea publică, şi a continuat să întreţină relaţii sexuale cu acesta, obligată fiind pentru că acesta o ameninţa că-i va spune soţului de relaţia extraconjugală şi-i va afecta cariera, ulterior tot inculpata este cea care a afirmat că partea vătămată CM era cel care o căuta, inclusiv la Piteşti, unde aceasta se afla la o conferinţă, în ideea de a nu face plângere penală şi să afle despre aspectele sus-menţionate soţia acestuia, judecător la Judecătoria Târgu Jiu”, se menţionează în motivarea magistraţilor, context în care se explică şi decizia de suspendare a executării pedepsei.

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: