Italian trimis în judecată de DNA

Un cetățean italian a fost trimis în judecată joi de procurorii DNA Brașov pentru înșelarea unei societăți de leasing, prejudiciul fiind de circa două milioane de euro. "În perioada iunie 2007 – noiembrie 2008, inculpatul Signorelli Sandro, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, împreună cu Gattuso Antonino și Surcel Florica, a indus în eroare reprezentanții unei instituții financiare nebancare cu ocazia încheierii a 19 contracte de leasing ce aveau ca obiect autovehicule sau utilaje, în valoare de 2.421.348,94 euro", arată DNA într-un comunicat.
Concret, cele trei persoane au înaintat instituției respective mai multe documente falsificate (balanțe, bilanțuri, conturi de profit și pierdere), din care rezulta că societatea pe care o administrau a avut anterior activitate comercială și în perioada încheierii contractelor a încasat venituri, derulând relații comerciale prospere.
Bunurile achiziționate în urma acestor demersuri au fost înstrăinate prin manopere frauduloase (modificarea seriilor de șasiu) înainte de achitarea lor integrală, arată sursa citată.
Instituția financiară nebancară s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 1.622.474 euro TVA inclus, reprezentând valoarea capitalului rămas de plată și 1.796.833,44 lei reprezentând contravaloarea facturilor emise și neîncasate. (A.A.)

Vizualizări: 1,967

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: