Condamnare pentru un lăcătuș mecanic de la CE Oltenia

Un alt angajat al Complexului Energetic Oltenia a fost condamnat pentru că s-a urcat băut la volan. Bărbatul de 37 de ani lucrează ca lăcătuș mecanic la Cariera Jilț Sud, iar când a fost oprit de poliție se afla în mașină alături de doi colegi de serviciu.

Bărbatul, domiciliat în comuna gorjeană Ciuperceni, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, pe un termen de supraveghere de doi ani.

Instanța a ținut cont de faptul că gorjeanul și-a recunoscut vina și nu are antecedente penale. În plus, el este singurul întreținător al celor trei copii minori pe care îi are în grijă.

Lăcătușul mecanic le-a spus anchetatorilor că în ziua respectivă plecase să ia medicamente pentru fiica sa de niciun an.

Fapta a avut loc la sfârșitul anului trecut, cu câteva zile înainte de Crăciun. Bărbatul a fost oprit în trafic, în jurul orei 07.00, pe DJ 673A Mătăsari. În mașină se mai aflau doi colegi de serviciu, care abia ieșiseră din tură și pe care îi luase la ocazie, în drumul său spre casă.

Pentru că mirosea bine a alcool, inculpatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,92 mg/l a concentrației de vapori de alcool pur în aerul expirat.

El le-a spus polițiștilor că în seara respectivă consumase, la domiciliu, două pahare cu vin și o sticlă cu bere de 0,5 l.

Salariatul CE Oltenia a fost dus la Spitalul Turceni, pentru recoltarea probelor biologice de sânge. Analiza toxicologică a  relevat cantitățile de 1,59 g la mie și, respectiv, 1,44 g la mie alcool pur în sânge, fapta constituind astfel infracțiune.

Deși în cauză erau îndeplinite condițiile pentru a se dispune o soluție de amânare a aplicării pedepsei, instanța a apreciat că o astfel de sancțiune  ar fi prea blândă și deloc proporțională cu gravitatea infracțiunii de pericol reținută în sarcina inculpatului. „Tocmai pentru că este tatăl a trei copii minori trebuia să dea dovadă de mai multă responsabilitate și să  conștientizeze faptul că prin infracțiunea săvârșită și-a pus propria viață în pericol, dar și a numiților B.A. și B.V., colegi de serviciu, pe care a fost de acord să îi transporte, deși știa că a consumat băuturi alcoolice. De altfel, deși acesta susține că a fost obligat de circumstanțe să plece de acasă, pentru a cumpăra medicamente pentru fiica sa minoră, această circumstanță este susținută doar de declarația inculpatului”, se arată în motivarea instanței.

Pe parcursul termenului de supraveghere angajatul CE Oltenia este obligat să lucreze, neplătit, în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile la una dintre instituțiile publice desemnate de Serviciul de Probațiune.   

Sentința Judecătoriei Motru nu este însă definitivă.

Vizualizări: 4,544

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: