Lupii, paznici la oi. Pădurar și inginer silvic, retinuți pentru 24 de ore

Un pădurar și un inginer silvic din Gorj au fost reținuți pentru 24 de ore după ce procurorii au descoperit ca furau lemne din pădure folosind documente false și apoi vindeau marfa fără să achite vreun leu statului. Unul dintre ei ar fi furat peste o mie de metri cubi de lemne din pădure și ar fi băgat în propriul buzunar peste 500 de mii de lei. Miercuri, magistrații au decis ca aceștia sa fie cercetați sub control judiciar în următoarele doua luni.

Inginerul silvic este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de sustragere de material lemnos în formă continuată, evaziune fiscală în formă continuată, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi fals intelectual în formă continuată.

Procurorii sustin ca, in perioada ianuarie 2019 şi până în prezent, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în calitate de inginer silvic ar fi făcut peste 600 de transporturi ilegale de lemne si ar fi vândut circa 1300 de metri cubi. Valoarea mărfii este de 575 de mii de lei. Acesta ar fi falsificat avizele de însoţire a transporturilor, în sensul că a consemnat în mod necorespunzător adevărului identitatea destinatarului, sustrăgându-se în felul acesta de la plata impozitelor şi taxelor aferente, aducând un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 140.008 lei.

Procurorii au adăugat că acesta ar fi furat lemne și din Aninoasa și Săulești circa 30 de metri cubi de lemne pe care le-a vândut unor localnici din cele doua comune.

Cel de-al doilea inculpat in acest dosar este acuzat de evaziune fiscală în formă continuată, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi fals intelectual în formă continuată după ce ar fi comercializat 250 mc (66 transporturi de material lemnos), cu valoarea de 112.315 lei, "ascunzând sursa impozabilă prin falsificarea avizelor de însoţire a transporturilor, în sensul că a consemnat în mod necorespunzător adevărului identitatea destinatarului, sustrăgându-se în felul acesta de la plata impozitelor şi taxelor aferente, aducând un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 27.371 lei", se mai arată în comunicatul de presa transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Vizualizări: 3,790

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: