Fiul judecătoarei din Novaci vrea să iasă din închisoare. Decizie!

Mihai Dafinescu, fiul președintei Judecătoriei Novaci, care a ucis o femeie pe marginea drumului și a fugit de la locul faptei, nu scapă de arestul preventiv.

Tânărul de 25 de ani solicită să fie anchetat în libertate, sub control judiciar, sau măcar să fie arestat la domiciliu.

Judecătorii din Capitală nici nu vor să audă de așa ceva, așa că i-au respins, rând pe rând, solicitările.

„În baza art. 425 ind.1 alin. 7 pct. 1 lit. b rap. la art. 204 C.pr.pen. respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Dafinescu Mihai împotriva încheierii din data de 09.10.2020 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti, pronunţate în dosarul nr. 21061/302/2020. În baza art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă contestatorul la plata sumei de 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, a decis Tribunalul București, pe 20 octombrie.

Măsura arestului preventiv a fost prelungită până pe data de 18 noiembrie, inclusiv.

Mihai Dafinescu se află după gratii de la sfârșitul lunii august, fiind acuzat de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului. El s-a urcat băut la volan și a ucis o femeie de 52 de ani, care se întorcea seara de la muncă, alături de fiul său, adolescent.

Dafinescu a fugit de locul faptei și s-a adăpostit în casa părinților, mergând la poliție abia a doua zi dimineață, când încă mai avea în sânge o concentrație de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Localnicii din Novaci sunt revoltați și cer să se facă dreptate. Fiul femeii este crescut acum de un unchi, după ce și-a pierdut și tatăl în urmă cu mai bine de doi ani.

Vizualizări: 4,850

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: