Condamnat cu suspendare după ce şi-a recunoscut evaziunea

Scurt şi la obiect, cam aşa poate fi descris un proces de evaziune fiscală intrat pe rolul Tribunalului Gorj la sfârşitul anului trecut şi finalizat acum cu un verdict care pare să mulţumească pe toată lumea. Patronul unei firme, acuzat că nu a plătit la stat toate birurile cerute, şi-a recunoscut faptele şi la a doua prezentare în faţa judecătorilor şi-a aflat şi verdictul, în unele procese de acest gen fiind nevoie de expertize şi contraexpertize care presupun timp şi bani, faptele fiind destul de evidente de cele mai multe ori.

Virgil Florin Bulacu nu a stat prea mult la comentarii şi pentru că şi-a asumat vina a primit un an şi jumătate de închisoare, instanţa dovedind clemenţă şi dispunând ca pedeapsa să nu fie executată, ci înlocuită cu un termen de încercare de trei ani şi jumătate. Bărbatul riscă să se aleagă cu cătuşe la mâini doar dacă recidivează în această perioadă, ceea ce e greu de crezut că s-ar putea întâmpla. El a scăpat de răcoarea unei celule, dar nu şi de plata banilor pe care îi datorează statului, magistraţii dispunând ca el să achite suma de aproape 38.000 de lei, ce reprezintă impozit pe profit, TVA şi majorări de întârzieri, precum şi dobânzile prevăzute de legislaţia în vigoare până la achitarea la zi a datoriilor.

Judecătorii au pus sub sechestru averea acestuia pentru a se asigura că statul are de unde să îşi recupereze banii şi au mai dispus şi ca inculpatul să plătească 1100 de lei cheltuieli de judecată. Sentinţa nu este definitivă, dar probabil va rămâne neschimbată dat fiind faptul că evazionistul nu se putea aştepta la o clemenţă mai mare pentru că şi-a recunoscut faptele. El este primul gorjean declarat oficial ca evazionist de către o instanţă de judecată în 2013, anul trecut alţi afacerişti locali care şi-au recunoscut acuzaţiile formulate la adresa lor primind pedepse similare, cu suspendare, fiind obligaţi, de asemenea, la plata banilor datoraţi statului.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: