Condamnat după ce a plecat cu banii asociaţiei

Verdict al magistraţilor de la Judecătoria Târgu Jiu în dosarul în care administratorul unui bloc cu patru scări din Bumbeşti Jiu a fost acuzat că ar fi plecat cu o importantă sumă de bani strânsă de la locatari. Faptele s-au petrecut în urmă cu câţiva ani, când administratorul Ion Holdunu a fost de acord ca, împreună cu Primăria Bumbeşti Jiu, să se implice într-un program de reabilitare termică a blocului.

Locatarii au pus mână de la mână și au strâns zeci de mii de lei, fostul administrator dispărând cu suma respectivă, Primăria fiind nevoită să suporte ulterior și cota ce le revenea locatarilor, firma care a executat lucrările cerându-și banii. Ion Holdunu a fost trimis în judecată la sfârșitul anului trecut, iar ieri și-a recunoscut vinovăția în fața judecătorului de caz, ceea ce l-a făcut pe magistrat să decidă o condamnare cu suspendare în cazul fostului administrator, acesta neavând însă voie să plece din țară în perioada termenului de încercare. „Condamnă pe inculpatul Holdunu Ion, la pedeapsa de 1 an închisoare. În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani. (…) Impune condamnatului să execute următoarea obligaţie: să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei”, a decis instanța.

Verdictul nu este definitiv, dar, dacă rămâne în forma aceasta îl obligă pe inculpat  să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Ţicleni pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare. În plus, Holdunu este obligat și la plata către Primăria Bumbeşti-Jiu  a sumei de 71504 lei, despăgubiri civile, el trebuind să suporte și suma de 700 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: