Condamnat pentru că i-a murit un muncitor

Vești rele pentru patronul unei firme de construcții din Turceni care anul trecut executa lucrările de modernizare a unei case bătrânești din Brănești. Un zid al construcției s-a prăbușit atunci, iar unul dintre angajații firmei respective și-a pierdut viața, ancheta procurorilor ducând atât la inculparea SC DANRURCRIS REZIST SRL, cât și a lui Constantin Dănciuloiu. Bărbatul a recunoscut acuzațiile ce i-au fost aduse și a primit o pedeapsă care nu îl trimite în spatele gratiilor.

Judecătoria Târgu Jiu l-a găsit pe acesta vinovat și l-a condamnat la 2 ani, 6 luni și 20 de zile de închisoare, executarea fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 3 ani. În această perioadă, afaceristul trebuie să fie permanent la dispoziția autorităților, trebuind să își justifice mijloacele de existență. De asemenea, nu are voie să părăsească teritoriul național fără acordul instanței.

Firma administrată de soția sa a primit și ea o condamnare de 26.200 lei, amenda penală trebuind plătită dacă sentința de acum rămâne nemodificată. Instanța a obligat firma și să își închidă punctul de lucru pe care îl avea la Brănești la momentul executării lucrărilor, fiind puțin probabil ca de atunci și până acum să mai existe așa ceva.

Firma și Dănciuloiu au fost obligați însă și să despăgubească rudele muncitorului mort. Fetele, soția și părinții acestuia ar urma să primească diverse sume de bani în cazul în care firma și omul de afaceri vor și avea banii respectivi pentru a plăti daunele morale stabilite de instanță.

„Admite în parte acţiunea civilă formulată de părţile civile Pobrici Violeta, în nume propriu şi în calitate de reprezentant legal al minorelor Pobrici Cosmina Mihaela şi Pobrici Petruţa Iulia, precum şi de părţile civile Pobrici Dumitru şi Pobrici Vasilica. Obligă inculpaţii în solidar la plata sumei de 50.000 lei daune morale către partea civilă Pobrici Violeta, la plata sumei de câte 100.000 lei daune morale pentru fiecare minoră, respectiv Pobrici Cosmina Mihaela şi Pobrici Petruţa Iulia. Obligă inculpaţii în solidar la plata sumei de 50.000 lei daune morale către părţile civile Pobrici Dumitru şi Pobrici Vasilica (părinţii victimei). Respinge cererea privind acordarea unei pensii lunare în favoarea minorelor. Constată recuperat prejudiciul material solicitat de partea civilă Pobrici Violeta”, a decis instanța.

Vizualizări: 3,135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: