Decizie pentru interlopul Honcilă

Bărbatul de 37 de ani, din orașul Rovinari, care posta pe facebook fotografii cu el alături de politicieni, a fost trimis în judecată pentru trei infracțiuni: șantaj, ultraj și răzbunare pentru ajutorul dat justiției.

Alexe Cătălin Honcilă a fost reținut la Craiova, la începutul lunii septembrie, după ce Poliția Gorj a emis mandat de aducere, întrucât recidivistul se sustrăgea de la cercetări.

Honcilă a fost acuzat, în primă fază, de șantaj. El a amenințat cu acte de violență un patron din Bîlteni și i-ar fi cerut taxă de protecție. Omul nu a plătit și a reclamat întreg incidentul la poliție. Ulterior, acesta și-a găsit una dintre mașini incendiate.

Judecătoria Târgu Jiu a decis, miercuri, că poate începe judecata în dosarul lui Honcilă.

„Respinge excepţiile de neregularitate a actului de sesizare a instanţei, de nelegalitate a administrării probelor şi efectuării actelor de către organele de urmărire penală, invocate de inculpatul Honcilă Alexe Cătălin, prin apărător. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr.2867/P/2020 din 09.10.2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, prin care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Honcilă Alexe Cătălin, pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj, răzbunare pentru ajutorul dat justiției și ultraj (...) a legalităţii administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii în cauză. Cu drept de contestaţie, în termen de trei zile de la comunicarea încheierii”, a decis instanța.

Acuzația este că, la data de 16 august, Honcilă s-a prezentat la o societate comercială administrată de familia unui bărbat, de 31 de ani, din Bâlteni, unde, în contextul amenințării cu acte de violență, a solicitat o sumă de bani.

Honcilă este recidivist, el fiind reținut în 2017 într-un dosar de șantaj și amenințare.

Înainte de alegerile din toamnă, Honcilă își arată pe facebook susținerea pentru candidații PNL de la Rovinari și Drăguțești.

Vizualizări: 3,361

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: