Șofer drogat, urmărit de poliție. Condamnare!

Un tânăr din Târgu Jiu a fost condamnat la un an de închisoare pentru că s-a urcat drogat la volan. Valeriu A. nu va ajunge în spatele gratiilor, pentru că instanța a decis să-i suspende pedeapsa pe un termen de supraveghere de doi ani. Evenimentul a avut loc în primăvara anului 2018, însă condamnarea definitivă a fost stabilită zilele trecute.

Polițiștii din Novaci au fost solicitați în seara zilei de 11 aprilie 2018 să oprească în trafic, pe raza comunei Bengești Ciocadia, un autoturism marca BMW. Solicitarea a venit din partea polițiștilor de la Crimă Organizată Gorj.

Agenții i-au făcut semn șoferului să oprească, dar acesta și-a văzut liniștit de drum. S-a plecat în urmărirea lui, tânărul fiind oprit abia pe raza comunei Scoarța.

Conducătorul auto a fost testat pentru alcool, dar rezultatul a fost negativ. „Din cauza stării de neliniște și euforie în care se afla conducătorul auto, a fost condus la sediul IPJ Gorj, unde prin folosirea unei truse antidrog s-a evidențiat consumul de către acesta de cocaină și marijuana. Tânărul a fost condus la Spitalul Județean Gorj în vederea recoltării de probe biologice de sânge”, potrivit datelor din dosar.

Tânărul a recunoscut că a consumat substanțele psihoactive cu o zi înainte. A spus că nu a oprit mașina pentru că nu a observat semnalele agentului de poliție și nici semnalele luminoase ale autospecialei de poliție.

Tânărul a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive. Judecătoria Novaci l-a condamnat la un an de închisoare cu amânarea pedepsei, dar procurorii nu au fost de acord. Au contestat decizia, iar Curtea de Apel Craiova a desființat sentința.

Bărbatul a rămas cu pedeapsa de 1 an de închisoare, dar suspendată pe un termen de supraveghere de doi ani.

„Dat fiind faptul că substanțele psihoactive diminuează puterea de discernământ, capacitatea de concentrare și atenția conducătorilor auto, le alterează reflexele, timpul de reacție, acuitatea văzului, iar numărul erorilor în conducerea autovehiculelor și al încălcărilor de lege crește în raport direct proporțional cu cantitatea de substanțe interzise ingerată, nu se poate susține că fapta inculpatului A.E.V. care, având în sânge următoarele substanțe psihoactive: MDMA 0,006ug/ml; benzoilecgonina 0,026ug/ml (cocaină); THC-COOH‹ 0,005 ug/ml (marijuana), a condus autoturismul pe drumurile publice, la o oră la care circulația era încă intensă, ar avea un pericol social redus”, se arată în motivarea instanței.

Tânărul nu va putea pleca din țară fără acordul judecătorilor. În plus, el va trebui să muncească două luni în folosul comunității, fie în cadrul Transloc Târgu Jiu sau la Protecția Copilului Gorj.

Vizualizări: 10,308

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: