Oieri din Baia de Fier, înșelați de o familie de samsari

Țepe de zeci de mii de lei au fost date în Gorj de o familie de samsari de miei din Constanța. Patru fermieri din Baia de Fier au acuzat, în urmă cu doi ani, că au fost păcăliți cu sute de oi, reclamând paguba la poliție. Trimis în judecată, unul dintre escroci a fost condamnat în Gorj pentru patru infracțiuni de înșelăciune.

Ibram Șaban a fost condamnat doar la un an de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a sentinței. În rest, samsarul a fost obligat la plata unor daune materiale.

„Obligă inculpatul să achite părţii civile Panduru Gheorghe suma de 9.270 lei, cu titlu de daune materiale. Obligă inculpatul să achite părţii civile Turbăceanu Vasile suma de 65.700 lei, cu titlu de daune materiale. Respinge acțiunea civilă a părții civile Flondor Elena. Obligă inculpatul să achite părţii civile Panduru Ileana Monica suma de 9.270 lei, cu titlu de daune materiale. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei”, a decis, marți, instanța.

Rețeta după care familia Șaban a dat mai multe țepe fermierilor din întreaga țară este una simplă. Samsarii descindeau în comune și ofereau un preț mult mai bun decât cel al pieței. Veneau cu dubele și spuneau că au mare nevoie de animale pentru export. Pentru asta plăteau un avans de până în 5.000 de lei, cu promisiunea că restul de bani va intra în conturile fermierilor în câteva zile. Între timp, animalele erau luate din ferme, dar banii nu au mai fost virați niciodată.

„Împreună cu tatăl meu am dat 126 de miei, totul în jur de 185 de milioane de lei vechi. Ce mi s-a părut ciudat chiar atunci când au venit la noi în Baia de Fier a fost că pe acești cumpărători nu îi interesa să facem actele cum trebuie, se grăbeau să plece cu animalele noastre. Dar noi am ținut să vină medicul veterinar, să nu fie probleme cu crotaliile pentru că suntem oameni cinstiți. Cu atât mai mult ne doare că am fost păcăliți. Sper încă să ne recuperăm banii, chiar dacă am făcut plângere la Poliție. Acest lucru nu înseamnă că nu ne vom continua lupta”, povestea, pentru agrointel.ro, Ileana Monica Panduru, crescătoare de ovine din județul Gorj.

Rețeaua de samsari a păcălit numeroși fermieri din Călărași, Ialomița, Buzău, Gorj, Sibiu, Brăila, Maramureș sau Satu Mare. Oamenii au depus numeroase plângeri la poliție.

Vizualizări: 14,025

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: