Condamnat pentru şicanele din trafic

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au pronunţat sentinţa definitivă în dosarul care îl vizează pe Eduard Laurenţiu Năzdrăvanu în scandalul în care acesta a fost implicat în urmă cu un an în centrul municipiului Târgu Jiu.

Năzdrăvanu a fost acuzat de distrugere, ameninţare şi tulburarea liniştii şi ordinii publice după ce a intrat intenţionat cu maşina sa în cea a bunului său prieten Viorel Florin Falcoe, zis Şfalţ, în noiembrie anul trecut el primind o condamnare la Judecătoria Târgu Jiu pe care procurorii au considerat-o prea mică în raport cu gravitatea faptelor.

O amendă penală de 4980 de lei a fost dată atunci de magistraţii gorjeni, aceiaşi sancţiune fiind aplicată acum şi la Curtea de Apel Craiova, numai că în alt cuantum. Judecătorii din Bănie au stabilit o valoare mai mare corespunzătoare unei zile-amendă, Năzdrăvanu primind în cele din urmă o amendă penală de 12.500 de lei. Pedeapsa totală a fost de 16.500 de lei, dar din aceasta a fost scăzut echivalentul zilelor de arest preventiv pe care inculpatul le-a petrecut în spatele gratiilor. Curtea de Apel a menţinut obligativitatea ca Năzdrăvanu să îşi despăgubească victima cu suma de 3000 de euro despăgubiri pentru Şfalţ, precum şi plata unor cheltuieli judiciare către statul român în cuantum de 4456,50 lei.

Pentru Năzdrăvanu şi Falcoe problemele în justiţie nu se încheie aici pentru că amândoi mai au şi alte fapte pentru care sunt traşi la răspundere. Pe rolul instanţelor se mai află un dosar în care cei doi sunt inculpaţi după ce au provocat un scandal la mall-ul din oraş. Aici, Năzdrăvanu a tras cu un pistol cu bile înspre un alt amic al său care îi datora nişte bani, magistraţii urmând să se pronunţe cu privire la vinovăţia acestuia.

Vizualizări: 1,990

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: