Român condamnat la 225 de ani de închisoare

Un bărbat a primit o pedeapsă record din partea judecătorilor Curţii de Apel Suceava, pentru tăinuire: 225 de ani de închisoare! Pedeapsa a fost posibilă pe baza calculelor prevăzute în Codul Penal. Bărbatul a primit pedepse în 17 dosare penale, fiind acuzat de procurori de comiterea unor fapte de înşelăciune în perioada 2006-2011.

În total, după contopirea tuturor pedepselor, Ovidiu Rusu a fost condamnat la 225 de ani, 272 de luni şi 1.395 de zile de închisoare. Instanța a stabilit, însă, ca bărbatul din Rădăuți să execute o pedeapsă principală de 30 de ani de închisoare.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul s-ar fi recomandat în faţa mai multor persoane ca fiind judecător sau procuror DNA, reuşind în acest fel să obţină diverse sume de bani de la oameni cărora le-ar fi promis că le va rezolva problemele din instanţe. Mai mult, acesta a fost acuzat că, după ce a ajuns în penitenciar, ar fi reuşit să obţină aproximativ 100.000 de euro de la alte persoane, cărora le-ar fi promis că le va ajuta în diverse probleme, prezentându-se ca având diferite funcţii în sistemul judiciar.

Vizualizări: 1,784

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: