Fost senator de Gorj, la DNA

Fostul ministru Mihnea Costoiu s-a prezentat joi la Direcţia Naţională Anticorupţie. La intrarea în sediul DNA, acesta le-a spus jurnaliştilor că nu cunoaşte motivul pentru care a fost chemat. Costoiu a fost senator de Gorj, dar a dat explicaţii pentru fapte din perioada în care era secretar de stat în Ministerul Educaţiei. Este vorba despre modalitatea prin care a fost concesionată Baza Sportivă „Cutezătorii” omului de afaceri Dinu Pescariu.
Potrivit DNA, în 23 iunie 2009 a fost semnat un act adiţional prin care s-a prelungit cu 25 de ani contractul de închiriere potrivit căruia Baza Sportivă „Cutezătorii” din Bucureşti, constând în construcţii şi teren în suprafaţă de 5,7 hectare, fusese dată în folosinţă Fundaţiei Dinu Pescariu.
„Acest act adiţional a fost semnat din partea Ministerului Educaţiei Naţionale de către secretarul de stat Costoiu Mihnea, iar din partea Fundaţiei Dinu Pescariu de către Pescariu Dinu Mihail, fără respectarea prevederilor legale şi fără vreun aviz de la Direcţia Juridică din cadrul Ministerului Educaţiei. Actul adiţional a fost încheiat în condiţiile în care contractul iniţial (încheiat în 2004 de RA-APPS cu Fundaţia Dinu Pescariu) se afla în curs de reziliere. Acţiunea în instanţă fusese iniţiată (în anul 2005) de Ministerul Educaţiei Naţionale, care devenise administrator al Bazei «Cutezătorii»”, susţin procurorii. (A.A.)

Vizualizări: 1,261

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: