Instanța nu se grăbește să judece speța Polaris. Primar: O să umplem Gorjul de gunoaie

Nouă localități din județul Alba, printre care și municipiul Alba Iulia, au fost notificate de operatorul de salubritate cu privire la faptul că nu mai poate colecta deșeurile menajere începând de astăzi, pentru că nu are unde le depozita. Deșeurile erau aduse până acum la Târgu Jiu. Agenția pentru Protecția Mediului Gorj a decis suspendarea autorizației de mediu pentru depozitul de deșeuri operat de către Polaris Mediu la Târgu Jiu, iar începând cu data de 23 martie gunoiul menajer nu mai poate fi adus în acest loc. De marți, și deșeurile din Gorj vor rămâne neridicate.

Decizia APM Gorj a fost atacată la Tribunalul Gorj, care a dat inițial termen pe 16 aprilie, iar mai apoi l-a preschimbat în 2 aprilie.

Asta înseamnă că de marți, 23 martie, nu vor mai fi colectate deșeurile menajere din cele 70 de localități din Gorj, cu excepția celor care găsesc soluții de depozitare în alte județe.

Primarul din comuna gorjeană Peștișani, Cosmin Pigui, a spus că măsura APM Gorj este bezmetică și că cei de la acolo ar trebui să își dea demisia pentru s-a ajuns aici pentru că ei nu și-au făcut treaba. “Măsura Agenției de Protecție a Mediului este una bezmetică, aiuristică, penibilă. Dumnealor, în loc să își dea demisia pentru faptul că nu au făcut nimic atâția ani, vor să dublăm noi prețul la gunoi”, a spus Pigui, care susține că mirosul nu vine de la gunoiul depozitat acum, ci de la prima celulă care a fost închisă și care produce un gaz eliminat prin niște țevi.

Dănuț Birău, primarul orașului Târgu-Cărbunești, spune că, dacă groapa de gunoi de la Târgu-Jiu va fi închisă, într-o lună județul va fi focar de infecție. “O să umplem Gorjul de gunoaie, costurile pentru a duce deșeurile la Severin sunt foarte mari, aproape că se dublează”, a spus la Radio Infinit primarul Birău. (A.A.)

Vizualizări: 1,705

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: