Stimulente de risc pentru Covid, câștigate în instanță

Mai mulți asistenți medicali comunitari din Gorj au câștigat în instanță sporul de Covid-19, acordat pe perioada stării de urgență. Ei au acționat în judecată primăriile unde sunt încadrați și Direcția de Sănătate Publică Gorj.

Este și cazul a șapte angajați ai Direcției Publice de Protecție Socială Târgu Jiu. „Admite, în parte, acțiunea civilă ulterior precizată respectiv capătul de cerere privind obligarea pârâtelor la plata stimulentului de risc. Obligă pârâtele la plata către reclamantă a stimulentului de risc (în cuantum de 2500 lei brut pe lună, potrivit art. 7 alin.5 din OUG nr. 43/2020), pe durata instituirii stării de urgenţă în România, respectiv 16.03.2020 - 14.05.2020, proporţional cu această perioadă”, a decis Tribunalul Gorj, pe 18 martie, sentința nefiind definitivă.

Asistenții medicali comunitari au cerut și acordarea voucherelor de vacanţă pe anii 2018-2020, dar solicitarea le-a fost respinsă.

Câștig de cauză a avut și un asistent medical comunitar de la Schela. Acțiunea a fost introdusă în instanță în luna decembrie. Bărbatul a obținut stimulentul de risc, dar și cheltuieli de judecată de 800 de lei.

Pe perioada stării de urgență, asistenții medicali comunitari s-au ocupat îndeosebi cu monitorizarea persoanelor vârstnice și a celor vulnerabile.

Vizualizări: 3,407

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: