Condamnată să nu se apropie 2 ani de fiica sa!

Judecătoria Novaci a dat verdictele în cele două procese în care a fost judecată femeia care a ameninţat că se sinucide împreună cu fiica sa dacă nu este lăsat în libertate un individ încătuşat pentru că întreţinuse relaţii intime cu minora, cu acceptul mamei. Ibolya Irene Majlat a fost trimisă în judecată în două dosare penale, în ambele magistraţii stabilind că ea nu îşi mai poate vedea fata pentru o bună bucată de timp de acum încolo, în ambele fiind pronunţate şi condamnări la închisoare, cu suspendare, pentru femeie.

Într-unul din dosare mama care avea statut de sinistrată în vara lui 2014 a primit acum o condamnare de 3 luni pentru infracţiuni de violenţă în familie şi 3 luni pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice pentru fapte petrecute pe 13 august 2015. Pe 26 august femeia a recidivat şi a ameninţat că se aruncă în aer împreună cu fiica sa, acum primind o condamnare de şase luni, cea mai mare condamnare, de 2 ani, venind însă pentru acuzaţia de rele tratamente aplicate minorului. Toate pedepsele au fost contopite într-una de 2 ani şi 4 luni, executarea fiind suspendată însă pe o perioadă de 3 ani, timp în care aceasta trebuie să presteze şi 90 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria sau Liceul Novaci.

Instanţa i-a interzis femeii ca vreme de 2 ani să se apropie de fiica sa, aflată acum sub supravegherea celor de la Protecţia Copilului Gorj, magistraţii stabilind ca mama să îi plătească minorei şi 2000 de lei daune morale. O decizie similară a fost luată şi în celălalt dosar în care Majlat a fost judecată împreună cu Constantin Cazacu, acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu minora, cu acceptul mamei. Majlat are de prestat în acest caz 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, ea primind o condamnare de 1 an şi 6 luni, executarea fiind suspendată pentru o perioadă de 3 ani, stabilită ca termen de încercare. În plus, femeia are de plătit şi aici daune morale către fiica sa de 5000 de lei, o sumă similară trebuind să achite şi celălalt inculpat din dosar. Constantin Cazacu trebuie să mai suporte şi 550 de lei cheltuieli judiciare către stat.

Bărbatul a primit o condamnare de 2 ani de închisoare, şi lui fiindu-i interzis ca vreme de doi ani să ia legătura sub orice formă cu minora. La începutul acestui an individul mai primise însă o condamnare de 1 an şi 6 luni pentru că întreţinuse relaţii sexuale cu o altă minoră din localitate, judecătorii considerând că suspendarea pedepsei şi obligarea bărbatului la a presta 70 de zile de muncă în folosul comunităţii e suficient. Lucrurile nu au stat aşa, iar Cazacu a recidivat la doar câteva luni de la pronunţarea sentinţei, de data aceasta judecătorii contopind pedepsele şi stabilind ca el să stea 3 ani şi jumătate după gratii. Sentinţele nu sunt însă definitive şi pot fi contestate.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: