Percheziţii DIICOT la o firmă din Motru

Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au descins miercuri dimineaţă la o firmă din municipiul Motru, condusă de nişte afacerişti turci. Firma este specializată în prelucrarea lemnului, iar procurorii au suspiciuni că administratorii acesteia fac parte dintr-un grup infracţional specializat în evaziune fiscală, tăiere şi sustragere de masă lemnoasă, coordonat de la Braşov.

Procurorii DIICOT din structura centrală au efectuat miercuri 28 octombrie, 44 de percheziţii domiciliare în judeţele Braşov, Argeş şi Gorj, acţiunea vizând destructurarea unui grup infracţional specializat în săvârşirea de evaziune fiscală şi tăiere şi sustragere ilegală de masă lemnoasă. În Gorj, percheziţiile au avut loc în satul Însurăţei al municipiului Motru, la firma unor oameni de afaceri turci, SC Ihne Company SRL. Procurorii DIICOT au explicat într-un comunicat de presă că în acest caz capii reţelei sunt din Braşov. "În cauză, există suspiciunea rezonabilă că o persoană, suspect în cauză având dublă cetăţenie (română şi turcă), din municipiul Braşov, şi fiul său, au constituit şi au coordonat un grup infracţional organizat ce îşi desfăşoară activităţile ilicite în special pe raza judeţelor Braşov, Argeş şi Gorj. Grupul cercetat este format din mai mulţi membri ai familiei suspectului, etnici turci, dar şi cetăţeni români, având ca scop săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală, tăieri ilegale şi sustragere de masă lemnoasă, cu ocazia desfăşurării activităţilor de exploatare a masei lemnoase şi a valorificări produselor rezultate (inclusiv după prelucrare, ca produse finite sau semifinite), fără a plăti taxele aferente", se arată în comunicatul DIICOT.

Procurorii au menţionat că membrii grupului infracţional au beneficiat de protecţia unor funcţionari publici care aveau ca atribuţii acţiuni de control financiar fiscal. Mai mult decât atât, aveau parte şi de masă lemnoasă de cea mai înaltă calitate cu sprijinul unor funcţionari silvici, ori din administraţia locală, deturnând licitaţiile organizate, iar o parte din societăţile participante la licitaţie, ai căror administratori nu au aderat la acest grup, au fost date la o parte prin diverse metode, de la constrângere până la corupere.

Implicată în toate aceste fărădelegi ar fi şi o persoană cu funcţie de conducere din cadrul Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Braşov, care, spun procurorii, a asigurat acestui grup consultanţă în afara cadrului oficial, dar şi sprijin şi protecţie în cadrul controalelor sau verificărilor efectuate de organele fiscale din Braşov.

Vizualizări: 582

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: