Terenuri revendicate de Coco Păun în Valea Jiului!

Lista celor care şi-au pierdut casele şi pământurile după diverse „combinaţii” în care au intrat cu Coco Păun ar putea fi extinsă în curând cu încă un nume, de această dată al unei firme de stat, dar nu din Gorj, ci de la Petroşani. Apa Serv, distribuitorul local de apă, are un litigiu mai vechi pentru câteva terenuri care sunt revendicate acum de Păun şi pentru care a primit recomandări inclusiv de la inspectorii Curţii de Conturi, aceştia solicitând rezolvarea cât mai rapidă a problemelor respective.

Unul dintre terenuri are pe el o cabană a firmei amintite, iar pe altul a existat după 1990 o pescărie, concesionarea pământurilor în 1995 către un SRL făcând posibile problemele de acum.

Pământul aparţine Consiliului Judeţean Hunedoara, instituţie care însă nu l-a intabulat, în Cartea Funciară intabularea arătând că proprietari sunt nişte momârlani din Valea Jiului. Conform jurnaliştilor de la Gazeta de Dimineaţă, din Petroşani, fosta regie de apă de la Petroşani a concesionat terenurile, iar ulterior a vrut să rezilieze contractele pe motiv de neplată. Firma care le concesionase le-a vândut însă pentru că a încheiat contracte de vânzare cumpărare cu momârlanii care apar în Cartea Funciară ca proprietari de drept în anul 1965. Şi, pentru ca lucrurile să fie şi mai încâlcite, vânzările au fost repetate de câteva ori, devenind de tip „suveică”, în hăţişul de hârtii apărând ca şi cumpărător Constantin (Coco) Păun, dar şi alte trei gorjence. Toţi le-au cerut celor de la Apa Serv să elibereze terenurile de orice sarcini, directorul Costel Avram primind diverse notificări în acest sens, cărora nu le-a dat însă curs.

Păun a mers şi în audienţă la preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, instituţie care trebuia să se ocupe de intabularea terenurilor pentru a stinge litigiul. Lucrurile nu au fost însă deloc clarificate, iar gorjeanul mutat de ceva vreme în Valea Jiului speră să devină proprietar al pământurilor revendicate, Coco Păun reuşind până acum doar la Târgu Jiu să ia în stăpânire proprietăţi pentru care a fost acuzat că, de fapt, nu i-ar fi aparţinut. El a fost implicat în ultimii ani în mai multe evacuări forţate ale foştilor proprietari pentru a putea să devină stăpân pe locuinţele şi terenurile în cauză, într-unul dintre scandaluri un preot vecin cu acesta fiind nevoit să îşi demoleze o parte din casă pentru că nu s-a înţeles cu Păun. Scandalul a durat luni de zile, dar, în cele din urmă, preotul a trebuit să îşi strice o parte din construcţie. Acum Coco Păun le cere celor de la Apa Serv să îi lase terenurile libere de orice sarcini, ceea ce presupune că pământul revendicat de acesta nu va avea pe el vreo cabană sau vreo pescărie, fie ele şi dezafectate.

Vizualizări: 213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: