Condamnați pentru că i-au mințit pe anchetatori!

Trei bărbați care în mai anul trecut au ajuns pentru câte 24 de ore în arestul IPJ Gorj au fost condamnați acum de magistrați, fiind acuzați de „influențarea declarațiilor”.

Doi dintre inculpați l-au tâlhărit pe al treilea în timp ce erau toți trei la furat de cărbune în zona Rovinari. Indivizii au mizat pe faptul că victima nu va depune plângere, dat fiind contextul „mioritic” în care s-au produs faptele, niciunul dintre ei neștiind la acel moment că erau cu toții filați, de fapt, de investigatori sub acoperire care lucrau la faimosul dosar al ”Mafiei Cărbunelui”. Polițiștii s-au autosesizat cu privire la comiterea infracțiunii de tâlhărie, la început nici victima și nici agresorii nu au dorit să vorbească despre cele întâmplate. Ca urmare, prima dată au fost reținuți 24 de ore tâlharii, iar ulterior și cel tâlhărit, la final cu toții fiind de acord să colaboreze cu anchetatorii.

O nouă pedeapsă în instanță: avertismentul

Așa s-a ajuns la acuzațiile de acum, primii doi fiind de acord chiar și în instanță să își recunoască faptele, ceea ce le-a adus pedepse mai blânde. Atât de blânde încât unul dintre ei, Vitan Victor Leonard, a scăpat doar cu un avertisment, lucru extrem de rar întâlnit. „Aplică inculpatului un AVERTISMENT și îl atenţionează asupra conduitei viitoare și consecinţelor la care se expune dacă va mai comite infracţiuni”, a decis instanța. Celălalt inculpat care și-a recunoscut faptele, Păuna Constantin, a primit un an cu suspendare pentru infracţiunea de influenţare a declaraţiilor.

O pedeapsă similară a primit și cel de-al treilea inculpat din dosar, Ion Roșianu, cel care, inițial nici nu a vrut să audă despre faptul că ar fi fost victime unei infracțiuni de tâlhărie, în fața probelor el fiind de acord să colaboreze cu anchetatorii, chiar dacă pentru asta a trebuit să treacă pentru 24 de ore prin arestul IPJ Gorj.

Vizualizări: 1,038

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: