Elev dispărut după o vizită la Poarta Sărutului

Un băiat de 12 ani, elev la școala generală din Bumbești Jiu, aflat miercuri în vizită la Târgu Jiu, a fost dat dispărut și căutat preț de câteva ore de către polițiști și jandarmi după ce s-a pierdut de grupul cu care venise. Puștiul era cel mai cuminte și bun la învățătură din clasa lui și nimeni nu se gândea la faptul că s-ar putea pierde tocmai el, diriginta sa, Olimpia Ungureanu constatând lipsa acestuia în momentul în care și-a dat seama că băiatul îi dăduse plasa când plecase după niște pop-corn și nu s-a mai întors.

Grupul se pregătea să meargă spre microbuz în momentul în care Adrian Voicescu a devenit de negăsit. Totul s-a întâmplat în zona leagănelor din Parcul Central, după vizita la Poarta Sărutului, locul fiind extrem de aglomerat în aceste zile, sute de elevi venind zilnic în vizită aici din toate colțurile țării.
Polițiștii și jandarmii au fost alertați la aproape o oră după ce diriginta clasei a constatat lipsa, ea și încă o mămică făcând întâi propriile căutări prin parc pentru a nu pune autoritățile pe jar degeaba. Imediat, echipele de căutare s-au mobilizat și, cu fotografia minorului au pornit în căutarea acestuia inclusiv prin gară și pe la mall, centrul municipiului fiind „periat” de mai multe ori în speranța că i se va da de urmă. Aseară, după ora 20.00, polițiștii, dar și diriginta care încă îl căuta prin parc, au fost informați de către rude că cel mic a ajuns acasă, explicația fiind simplă. „El s-a pierdut de noi pentru o clipă, din ce a povestit bunicii. A mers după pop-corn, dar în loc să se întoarcă la grupul nostru a intrat într-un alt grup din vecinătate, care mergea tot în direcția noastră. Când a ajuns sus, pe trotuar, la ieșirea din Parc, spre Piață, l-a văzut o cunoștință din Sadu (Bumbești Jiu), care l-a întrebat dacă merge acasă. L-a luat în mașină și l-a dus acasă fără nicio problemă. Singura problemă a fost că el nu a avut telefon cu el și, ca urmare, nu am avut cum să îl sunăm”, a menționat diriginta.
După incidentul respectiv reprezentații școlilor au devenit și mai vigilenți cu privire la modul în care sunt coordonați copii, probleme de acest gen putând să apară oricând. Polițiștii locali aflați în Parcul Central au primit și ei instrucțiuni de a fi mult mai atenți la grupurile care vin în aceste zile să viziteze operele brâncușiene, primarul Florin Cârciumaru anunțând încă de la începutul săptămânii că „sute și sute și sute” de elevi din toată țara vor veni în vizită la Târgu Jiu în cadrul programului ”Săptămâna Școala Altfel”, primarii din diverse localități solicitându-i sprijin edilului pentru ca autocarele cu elevi să fie parcate în locuri sigure, bulevardul din zona Parcului Central fiind mai tot timpul aglomerat cu autocare și microbuze care aduc elevi la operele brâncușiene.

Vizualizări: 1,410

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: