Condescu a fost suspendat un an, iar Cârţu şase etape

Clubul Pandurii a primit aseară vestea că nu va putea fi reprezentat în următoarele etape nici de antrenorul principal Sorin Cârţu şi nici de preşedintele clubului gorjean, Marin Condescu. Ambii au primit suspendări şi amenzi destul de mari din partea Comisiei de Disciplină din cadrul LPF, Cârţu urmând să lipsească de pe banca echipei timp de şase etape, preşedintele Condescu fiind suspendat pentru un an. Marin Condescu a fost suspendat 12 luni, dar şi amendat cu suma de 300 000 de RON pentru anumite declaraţii apărute în presă faţă de clubul Dinamo. Trimis în tribună la meciul cu FC Vaslui de pe teren propriu, Sorin Cârţu a fost sanţionat cu şase etape de suspendare şi o amendă de 4 500 RON. 
Preşedintele Condescu a refuzat aseară să comenteze decizia luată de LPF şi a precizat doar că aceste comisii care judecă la LPF sunt ilegale: „Nu comentez decizia, îmi susţin în continuare părerea că aceste Comisii sunt ilegale.” 

„Am fost judecat pentru un motiv aberant!”

Antrenorul Sorin Cârţi în schimb se consideră nedreptăţit şi spune că motivul pentru care a fost judecat este unul aberant: „Am fost judecat pentru un motiv aberant. Nu am înţeles de ce am fost trimis în tribună de acel arbitru. Ce, e un motiv să mă trimită în tribună că am zis arbitrului „Ce mă îţi e frică de Porumboiu dacă îl atenţionai pe central că a dat cu cotul un jucător? Ăsta e un motiv să pedepseşti pe cineva şi să-l suspenzi şi să-l trimiţi în tribună? Dar asta este, aşa e fotbalul în România.” Cârţu consideră că nu există motiv întemeiat să fie suspendat atâtea etape şi că pedeapsa cu trimiterea sa în tribună era suficientă: „De ce să mă mai suspende? A fost destul pedeapsa că m-au trimis ultimele zece minute în tribună. De ce să mă mai suspende pentru meciul următor? Nu au fost proteste, eu doar am atenţionat că cineva a dat cu pumnul şi s-a văzut că e adevărat pe televizor. El era obligat să vadă asta că de asta era acolo, că de aia e plătit şi delegat să nu-i scape evenimente de genul ăsta. Nu e un protest că îţi relev un adevăr şi îţi spun un fapt pe care nu vrei să-l vezi nu că nu-l vezi.”

A şasea supendare la Pandurii 

Tehnicianul pandurilor se află la a şasea suspendare pe banca Pandurilor, cinci în campionat şi una în cupă şi spune că e obişnuit cu nedreptăţile arbitrilor, dar nu şi cu faptul că nu este apărat de conducerea clubului: „Sunt obişnuit cu nedreptăţile, cu vânătoarea care se face tot timpul împotriva mea. Comisia aceea nu mă ascultă pe mine, de ce să mă duc acolo că nu vreau să mă duc? Asta e situaţia, iar ceea ce mi se întâmplă mai ţine şi de altceva şi ar trebui şi un protest din partea clubului. Ar trebui să fiu apărat pentru că eu efectiv sunt vânat. Am atâtea eliminări, toate făcute de al patrulea arbitru pentru că îşi depăşeşte nişte atribuţii şi nu vede nişte lucruri simple. Alţii îl iau la înjurături, îl scuipă, îl împing şi nu li se întâmplă nimic. Numai la noi, s-au învăţat, imediat Cârţu în tribună! Nu am văzut nici un protest din partea clubului vizavi de ce se întâmplă. Când e la Dan Petrescu să-l trimită în tribună, sare Meme Stoica şi mătură cu toţi.” 


Nu va fi pe bancă la Craiova 

Cârţu nu consideră că aceste reproşuri ale antrenorilor sau ironii la adresa arbitrilor trebuie tratate ca proteste, al ecplicând chiar că nu a protestat ci doar a constatat: „Atitudinea antrenorilor la toate echipele e aşa, e mai irascibilă la toate echipele cu comentarii acide sau ironii. Că am comentarii acide sau ironii, pentru asta să mă trimită în tribună? Dacă eşti prost şi nu vrei să vezi ce se întâmplă pe teren e normal să am atitudinea aceea? Eu doar constat ce se întîmplă.”
Indiferent că e de acord sau nu cu suspendarea sa. Sorin Cârţu nu poate face nimic deocamdată şi chiar dacă se va face apel la decisia comisiei pedeapsa nu se poate reduce mai mult de jumătate. În etapa viitoare tehnicianul nu va mai putea lua loc pe banca echipei Pandurii la meciul de la Craiova. 


Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: