Condescu crede că Tudor n-ar trebui să muncească în post

Preşedintele clubului Pandurii este foarte supărat pe atitudinea arbitrului Alexandru Tudor, conducerea echipei gorjene depunând chiar un memoriu pentru a cere CCA analiza prestaţiei acestuia la meciul cu Pandurii. Marin Condescu a condamnat şi decizia lui Alexandru Tudor de a se caza la Mănăstirea Tismana înaintea jocului dintre Pandurii şi FC Braşov, pe lângă intervenţia neautorizată a acestuia în cazul accidentării lui Raskovic şi interzicecerea accesului ambulanţei şi medicului pe teren.

După ce şeful CCA i-a imputat lui Alexandru Tudor unele decizii luate la meciul cu FC Braşov al echipei Pandurii, ieri preşedintele Marin Condescu a apreciat că trebuie să-i fie imputată lui Tudor şi decizia de a se caza la o mănăstire înaintea acestui joc. „E bine dacă Constantin i-a imputat şi deciziile luate la acest meci lui Tudor n-ar fi bine dacă i-a imputat doar faptul că a dormit la mănăstire înainte de meci. Nu cred că asta e o atitudine sănătoasă a lui Tudor care vrea de fapt să ascundă incapacitatea mentală a sa de a mai conduce meciuri de fotbal în România. Cred că e bine pentru el şi pentru fotbalul de la noi să se odihnească pentru mai mult timp pentru că deja el crede că a fost trimis cu o misiune pe pământ.”

Tudor acuzat de fapte penale

Marin Condescu a criticat dur interzicerea pătrunderii pe teren a medicului la accidentarea lui Raskovic de la acest meci, precizând că intervenţia lui Tudor a fost doar de faţadă pentru că nu este calificat să acorde primul ajutor: „Chiar intervenţia lui la Raskovic este una de faţadă în care vrea să arate doar cât de prompt este el şi de calificat. Şi pe această cale vreau să îmi cer scuze la medicul pe care l-am acuzat în prima fază pentru că nu mi-am exlicat de ce nui acordă primul ajutor lui Raskovic pentru că nu ştiam în prima fază că arbitrul Tudor a interzis acordarea primului ajutor. E dincolo de orice regulă a sportului o faptă penală, a refuza primul ajutor cuiva, fiindcă tu, care nu eşti specialist în acest domeniu, ai decis aşa. Un meci se poate pierde, pierzi punctele şi gata dar viasţa unui om nu se mai recuperează nicoodată.”

Oficialul spune că nu-l cunoaşte bine pe Tudor şi l-a întâlnit o singură dată dar nici nu-şi doreşte să-l cunoască pe el sau ceilalţi arbitri care sunt bine plătiţi de cluburi doar să îşi facă meseria: „Pe Tudor nu-l cunosc foarte bine, n-am vorbit cu el decât odată, acum zece ani cred. Iar dacă ar fi să fac un sondaj, nu cred că cunosc nici 10 % dintre arbitri. Atâta timp vcât noi ne plătim acei bani către federaţie pentru arbitraje, ei trebuie să vină doar să arbitreze. Eu nu ţin neapărat să-i cunosc în vreun fel pe arbitri. Cred că ei, pentru banii pe care îi primesc, şi sunt foarte mulţi, peste 1500 de euro la meci, ar trebui să nu cunoască pe nimeni şi să vină să îşi facă meseria şi toată lumea va vedea chiar şi atunci când mai greşesc, că au făcut greşeli nu voite ci întâmplătoare.”

„Dumnezeu nu are nimic cu fotbalul!”

În ultimul rând preşedintele Condescu l-a acuzat pe arbitrul Tudor că amestecă Biserica şi credinţa cu fotbalul fiind vorba de două lucruri complet diferite şi incompatibile chiar: „Cel mai grav lucru la Tudor e că amestecă credinţa şi lucrurile sfinte cu fotbalul. Dumnezeu nu are nimic cu fotbalul! Nu are nimic cu lucrurile care se întâmplă pe pământ dar noi îl aducem în derizoriu şi spunem lucruri care nu se spun.” După ce Tudor şi-a motivat decizia de a se caza la o mănăstire prin faptul că nu a venit să se distreze, Condescu i-a recomandat să îşi ia un post mai lung şi de la muncă: „Am văzut declaraţia lui Tudor unde spunea că e în postul Paştelui şi nu a venit să se distreze. Dar dacă e în postul Paştelui, să nu mai muncească atunci. El a venit să se odihnească pentru că arbitrase un meci internaţional şi trebuia să stea acolo unde a spus federaţiei că va sta. Dincolo de orice, pot să-mi închipui că nu a fost la mănăstire.”

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: