Condescu e oficial creditor majoritar la Pandurii. Poate face regulile!

Oricând de acum încolo fostul președinte de la Pandurii poate face regulile la clubul pe care l-a condus, după ce a reușit să obțină peste 50% plus 1 din voturile în Adunarea Creditorilor. Marin Condescu este oficial și procurator al creditorilor salariați care s-au înscris la masa credală după intrarea clubului în insolvență, până acum aceștia avându-l ca reprezentant pe portarul Răzvan Stanca.

Jucătorul a încheiat însă la notar un act cu Condescu prin care îi dă acestuia dreptul de a-i reprezenta pe ceilalți jucători în procesul de insolvență aflat pe rolul Tribunalului Gorj și, astfel, fostul președinte a strâns peste jumătate din voturile de care avea nevoie în Adunarea Creditorilor pentru a-și impune punctul de vedere.

Înțelegerea pe care a făcut-o cu Stanca și ceilalți jucători l-au și ajutat pe Condescu să convingă instanța să nu decidă intrarea clubului în faliment la termenul de săptămâna trecută. În întâmpinarea pe care a făcut-o, în calitate de creditor majoritar, fostul președinte a explicat de ce nu trebuie admisă cererea de faliment formulată de administratorul judiciar. Condescu a pledat pentru „efectuarea demersurilor judiciare absolut necesare” pentru ca membrii asociați de la club să își achite contribuțiile financiare la care s-au angajat de-a lungul anilor. E vorba despre mai bine de 4 milioane de euro pe care Complexul Energetic Oltenia, Artego, Consiliul Județean, Consiliul Local și USMO s-au angajat din 2013 încoace să le plătească la bugetul echipei de fotbal în calitate de membri asociați.

Condescu a descoperit și faptul că unele dintre bunurile și activele clubului au fost subevaluate, iar inventarierea nu a fost finalizată înainte de a fi formulată cererea de intrare în faliment. Cifrele fostului președinte arată că în inventarul clubului nu au fost incluse bunuri care au o valoare de inventar de peste 13 milioane de lei, aici intrând de la autoturisme și terenurile sintetice de la Târgu Jiu, Motru și Rovinari, până la diverse echipamente.

Vrea banii de la Răducan și Ioana

Instanțele de judecată au stabilit deja că Narcis Răducan a fost președinte ilegal, având contractul semnat doar de fostul șef al CEO, Laurențiu Ciurel, care nu avea mandat de la acționari pentru a semna un astfel de document. „În raport de cele indicate anterior, se impunea a se efectua demersuri pentru recuperarea sumelor de la persoanele responsabile pentru încheierea contractului”, a scris Condescu în documentul depus la instanță, el făcând astfel referire la salariile foarte mari, de peste 10.000 de euro, pe care le-a încasat fostul președinte Răducan. Condescu a mai cerut instanței și să constate că în timp ce Narcis Răducan era plătit cu sume mari de bani, jucătorii au plecat de la Pandurii liber de contract pentru că nu au fost plătiți la timp, clubul pierzând astfel sume importante pe care le-ar fi putut încasa din transferul acestora. Neplata jucătorilor a aduc echipei și o penalizare de 3 puncte, fapt ce a dus ulterior la retrogradarea echipei și la situația actuală de la Pandurii.

Condescu cere și recuperarea sumelor încasate „fără drept” de Dorin Ioana, numit director administrativ financiar de AGA în decembrie 2014, în actul de numire menționându-se că Ioana nu va fi plătit. Ulterior, el a încasat unele din cele mai mari lefuri de la Pandurii.

O sumă de 400.000 de lei ar putea fi recuperată și de la CEO, după ce, în 2014, când Condescu fusese deja îndepărtat de la club, AGA a dat în comodat parcul auto de la Pandurii către Complexul Energetic Oltenia. Acum, Condescu spune că ANAF a emis un raport prin care a stabilit nelegalitatea contractelor de comodat și a dispus recuperarea prejudiciului de 400.000 de lei de la CEO.

Vizualizări: 2,115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: