Condescu: Jucătorii trebuie să aprecieze că am menţinut salariile

Preşedintele Marin Condescu nu este mulţumit de parcursul echipei sale din acest sezon. Chiar dacă debutul a fost unul bun, ceea ce a urmat nu-l satisface pe oficialul gorjenilor care s-a decis să spună lucrurilor pe nume. Echipa nu mai câştigă pentru că nu are atacanţi care să marcheze şi antrenorii nu au găsit până acum cele mai bune formule pentru atac. Condescu spune că va băga în şedinţă atacanţii pentru a vedea unde apar problemele, reproşându-le acestora lipsa de eficienţă. Pentru Pandurii doar un singur atacant a reuşit să marcheze, Raskovic, timp de zece etape, restul de nouă goluri fiind marcate de fundaşi şi mijlocaşi.

Reporter: Ce se întâmplă cu echipa de nu mai reuşeşte să câştige nici un joc pe teren propriu, de ce a avut acest semieşec cu Gaz Metan?

Marin Condescu: Nu am jucat nici noi nimic. A fost cel mai urât meci al nostru dar şi cel mai slab meci. Nu contează cum a jucat Mediaşul pentru că ei şi-au atins scopul, au  venit să câştige un punct şi au câştigat. Din păcate noi am pierdut încă două puncte.

Rep.: Dar de ce Pandurii nu mai câştigă acasă, care e problema echipei?

M.C.: Mai în glumă mai în serios, suntem noi panduri, luăm de la cei bogaţi, dar am început să dăm la cei săraci şi să murim şi noi de foame. Cred că e primul an în care tot ceea ce am agonisit de afară am pierdut acasă. Am luat şapte puncte din deplasare şi am pierdut opt pe teren propriu.

„Atacanţii nu mai au niciun fel de scuză!”

Rep.: Unde credeţi că are echipa probleme acum, de ce nu câştigă?

M.C.: Este clar că un rol important îl au aici  jucătorii din atac şi trebuie să găsim o modalitate şi să-i mobilizăm. Din păcate, ei trebuie să înţeleagă, şi sper că Sorin Cârţu îi va face să înţeleagă, că noi i-am adus să dea goluri nu să joace doar la echipă că aşa avem jucători care să joace la 0-0. E una dintre problemele noastre atacul, pentru că dacă nu am luat gol, celelalte compartimente au jucat bine. Iar cu Dinamo am luat un punct printr-un gol marcat de un fundaş. Atacanţii nu mai au nici un fel de scuză. Nici Arrieta nu mai are scuze acum că mi.a zis că el art fi dat gol dar a stat în tribună. Antrenorul trebuie să găsească soluţii şi cea mai bună formulă în atac pentru că jucători sunt.

Rep.: Aveţi atacanţi de valoare şi antrenorul nu-i foloseşte?

M.C.: Nu neapărat, dar atacanţii nu şi-au demonstrat calităţile de atacanţi. Am ajuns la un numitor comun cu antrenorul cu cine începem campionatul. Stromajer a marcat multe goluri la Vâlcea, i-am adus şi pe colegul său de atac de la Vâlcea, Câju, am găsit înţelegerea necesară, dar modul cum îi foloseşte este treaba antrenorului.

Rep.: Poate trebuie să le aduceţi şi antrenorul de la Vâlcea ca să dea goluri...

M.C.: Lucrurile sunt destul de clare şi trebuie găsită cea mai bună formulă de atac. Trebuie să găsească tactic şi tehnic cele mai bune soluţii şi să câştigăm trei puncte cu Unirea Urziceni.

„Tilincă trebuie să confirme pe teren”

Rep.: Publicul i-a taxat şi pe atacanţi la ultimul meci....

M.C.: Da. Am văzut publicul foarte supărat la o decizie a antrenorului şi aşa e de regulă când nu e cea mai bună decizie. Dacă înlocuirea lui Raskovic ar fi fost dublată de un gol al lui Tilincă, reacţia era îndreptăţită. Dar săptămâna trecută  Tilincă se văita peste tot că antrenorul l-ar scoate din vederile lui şi nu-l bagă. Dar el trebuie să confirme pe teren că merită să fie băgat. A intrat acum şi nu a confirmat. Voi avea o discuţie cu jucătorii din atac.

Rep.: Şi totuşi care e soluţia de rezolvare a crizei actuale, luaţă măsuri speciale?

M.C.: Da. Va trebui să luăm măsuri înainte şi voi avea o discuţie cu jucătorii din atac. Pariul era o chestiune de încurajare şi de susţinere pentru ei. Dar eu cu binele după tine şi tu..... Pe criză sunt mulţi oameni care nu pot să-şi ia salariile, e foarte greu să faci rost de bani dar nu am scăzut salariile faţă de anul trecut.  Toate cluburile din România au scăzut salariile jucătorilor având în vedere că sunt momente când nu ştii dacă poţi să le achiţi salariile. Noi nu am umblat la salarii, am zis că oricum nu avem cele mai mari salarii, am menţinut şi am dat primele la zi faţă de ceea ce au în contracte, respectând înţelegerea cu ei, primele la jumătate cu condiţia să fim în primele zece echipe. Automat dacă pierdem mecul cu Unirea nu ne vom mai menţine în locurile 6-10. Cred că e momentul ca şi unii şi alţii să găsească soluţii pentru că din punct de vedere administrativ le-am creat toate condiţiile. Având în vedere că nici în acest an de criză nu am umblat la salarii ei trebuie să aprecieze. Nu pot umbla oricum la contracte dar rebuie să găsim soluţii cu cei care nu dau randament.  

Se va ajunge la diminuarea contractelor

Rep.: Nu credeţi că s-a renunţat prea uşor la Pepete dacă Rusu nu poate face şi faza de atac?

M.C.: Dar nu s-a renunţat la el. Dar el are o vină clară. Nu s-a renunţat la el, asta e clar. Am renunţat la acei jucători care nu creau un climat bun la echipă. Asta are o limită a suportabilităţii şi nu suntem nici Real Madrid să lăsăm toţi jucătorii să plece într-un an de zile. Că trebuie să ajungi la un acord cu ei să nu le mai plăteşti salariile. Din toţi cei care au plecat, dacă ei spuneau că vor să rămână aici nu aveam ce face. Avem oricum cheltuieli mari cu cei care i-am adus. Trebuie găsită soluţia de rezolvare a crizei cu jucătorii care sunt acum în lot.

Rep.: Aveţi 7000 de abonaţi şi 3000 de spectatori în tribune, nu e prea puţin, poate la meciul viitor nu vor mai veni nici aceştia. Nu vă îngrijorează asta?

M.C.: Nu pot să spun că şi-au manifestat nemulţumirea faţă de joc. Veneam după un joc bun cu Dinamo dar ne puteau taxa acum dacă pierdeam la Bucureşti. Noi veneam după un rezultat bun dar jocul a nemulţumit total la acest meci. Vin toţi, ne citesc, ştiu ce partitură jucăm la Târgu Jiu şi din păcate nu am găsit soluţii.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: