Condescu: „Tudor are probleme psihice”

Cel mai bun arbitru din România în acest moment, Alexandru Tudor, va fi recuzat şi nu va mai putea arbitra la Târgu Jiu. Preşedintele Marin Condescu a decis ieri să se adreseze comisiilor FRF în acest sens, după ce arbitrul a refuzat să acorde două penaltiuri  pentru gazde la meciul cu FC Braşov şi nu a permis medicului şi ambulanţei să intre pe teren la accidentarea gravă a lui Raskovic.

Preşedintele Condescu era mai supărat pe faptul că s-a pus în pericol viaţa unui jucător după meciul cu FC Braşov, decât că arbitrul Alexandru Tudor refuzase să acorde două penaltiuri în acest meci. „A fost pusă viaţa unui om în pericol şi acesta e cel mai grav lucru care s-a întâmplat. Iar arbitrul Tudor are probleme psihice după părerea mea şi ar trebui să nu mai arbitreze mult timp de aici înainte. Nu este la prima abatere de acest gen iar la Târgu Jiu nu va mai arbitra”. Condescu era foarte supărat după meci pentru că „Brad Pitt”, cum i se mai spune centralului bucureştean, a cerut medicului de pe ambulanţă să părăsească terenul cu tot cu ambulanţă la accidentarea lui Raskovic. Acesta suferise o comoţie cerebrală dar pentru că Tudor nu a permis accesul ambulanţei în teren, a fost transportat cu targa la marginea terenului, acolo jucătorul pierzându-şi din noucunoştinţa.

Chiar dacă Alexandru Tudor a ajutat în prima fază la salvarea jucătorului, alături de adversarul care l-a lovit, Nae Constantin şi de portarul Stelea, acesta nu a avut circumstanţe atenuante pentru gestul făcut după faza respectivă dar şi pentru modul în care a arbitrat: „Dacă Tudor i-a oferit primul ajutor lui Raskovic şi a văzut cât e de grav e de ce a dat ambulanţa afară de pe teren- Băiatul acesta are două personalităţi, una care vrea să fie corectă şi una care vrea să se dea în spectacol. Eu îmi cer scuze faţă de medic pentru că am acuzat-o pe doctoriţă că nu vrea să acorde primul ajutor dar după aceea mi-a explicat că a fost insistent rugată să părăsească terenul cu salvare cu tot.” Preşedintele consideră că la faza în care s-a accidentat Raskovic ar fi trebuit acordat 11 metri şi eliminat jucătorul advers. „A fost viciere de rezultat pentru că nu a acordat două lovituri de la 11 metri şi nu a dictat o eliminare. Lucrurile sunt clare şi prelungirea partidei numai cu trei minute i-o puteam reproşa. Dar cel mai grav lucru care s-a întâplat este faptul că a pus în pericol viaţa unui jucător a lui Raskovic” a conchis preşedintele pandurilor care a apreciat că FC Braşov a avut la acest meci doi portari în formă maximă, Coman şi înlocuitorul său Stelea având intervenţii salvatoare de multe ori.

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: