Grădiniţa din Motru, într-o clădire a CE Oltenia

Grădiniţa nr.4 din Motru, a cărei clădire se află în patrimoniul Complexului Energetic Oltenia, ar putea fi transferată în domeniul public al municipiului Motru. Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia a fost de acord cu acest transfer, rămâne ca şi Adunarea Generală a Acţionarilor care se va întâlni la mijlocul lunii viitoare să-şi dea avizul. Autorităţile locale din Motru au primit cu bucurie vestea, mai ales că îşi doresc de mult timp să modernizeze unitatea de învăţământ preşcolar.

Clădirea în cauză aparţine CE Oltenia şi a fost preluată în comodat de Consiliul Local în anul 1996, în compensaţie cu nişte apartamente care s-au dat pentru jucătorii Clubului Sportiv Minerul Motru. De atunci, a căpătat destinaţia de grădiniţă. Autorităţile locale au făcut nenumărate demersuri ca această clădire să fie preluată de Consiliul Local pentru a putea face investiţiile de care este nevoie. Clădirea este deja veche şi se impun lucrări de modernizare şi chiar de extindere. Autorităţile locale iau în calcul chiar să facă aceste investiţii cu fonduri europene. „În ceea ce priveşte Grădiniţa nr.4, mă bucur că s-a aprobat ca ea să fie preluată de către Consiliul Local, datorită faptului că, în acest mod, putem să începem într-adevăr să facem investiţii. Avem foarte multe solicitări, sunt foarte mulţi copii acolo, ni se cere o sală de festivităţi la această grădiniţă şi alte lucruri de făcut, de reabilitat sălile de clasă. Putem efectiv să investim având în vedere că ne este predată nouă de către cei de la Complexul Energetic şi pentru asta le mulţumesc”, a declarat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.

Membrii Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia, care s-a întrunit luna aceasta, a avizat trecerea grădiniţei în patrimoniul municipiului Motru. Urmează ca şi Adunarea Generală a Acţionarilor, a cărei şedinţă va avea loc în data de 15 iulie, să-şi dea avizul, dar transferul efectiv se va face prin hotărâre de guvern. Terenul pe care se află grădiniţa este în domeniul public al municipiului Motru. Acolo, CE Oltenia mai are o clădire de protocol. 

Primăria a mai preluat şi grădiniţa de la Biserica Catolică, care a fost acordată de scoţienii care o aveau în administrare.

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: