Primăria Polovragi, în instanţă pentru electrificarea satului de vacanţă

Primăria Polovragi a fost acţionată în instanţă de către firma care a realizat electrificarea satului de vacanţă. Deşi lucrările au fost finalizate de aproximativ doi ani, Guvernul nu a mai alocat fonduri pentru plata acestora. Datoriile ajung la circa 1.800.000 de lei. Autorităţile locale se aşteaptă ca, în această vară, să  înceapă construcţiile pentru pensiuni şi case de vacanţă, întrucât o parte dintre concesionari au întocmit cadastru în vederea obţinerii de autorizaţii.

Primăria Polovragi nu a primit fondurile promise de Guvern pentru electrificarea satului de vacanţă. Autorităţile locale au fost chemate în instanţă de către firma care a realizat iluminatul pentru datorii de aproximativ 1.800.000 de lei. „În momentul de faţă, ne judecăm cu firma care a realizat electrificarea satului de vacanţă. Datoriile pe care le avem sunt cu proiectul de electrificare din 2007-2009, un proiect pe fonduri guvernamentale, pentru care nu am primit banii promişi de Guvern. Noi ne-am plătit partea noastră de cofinanţare, dar nu avem posibilitatea de a suporta întreaga sumă sub nici o formă”, a declarat Constantin Tîrlea, viceprimarul de la Polovragi.

Autorităţile locale cred că în această vară vor începe construcţiile în satul de vacanţă. Viceprimarul de la Polovragi a precizat că, în satul de vacanţă, va fi realizată o staţie de tratare şi distribuire a apei. „Oamenii au aşteptat să iluminăm satul de vacanţă pentru a începe lucrările. Credem că anul acesta se vor apuca de treabă pentru că există persoane care au făcut dezmembrarea terenului în vederea obţinerii de autorizaţii de construcţie. Vrem să realizăm şi o staţie de tratare şi distribuire a apei în satul de vacanţă, printr-un proiect care vizează mărirea capacităţii de apă a comunei. Valoarea totală a proiectul este de 1.000.000 de lei, fondurile urmând să fie accesate de la GAL Parâng”, a menţionat Constantin Tîrlea.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: