Conduce negocierile la CEO. „Nu știu dacă vom avea creștere salarială!”

Negocierile pentru Contractul Colectiv de Muncă (CCM) din cadrul CE Oltenia vor începe pe 9 februarie, a declarat președintele Directoratului Sorinel Boza, care a menţionat că el va conduce aceste discuții. Sindicatele cer mărire salarială, dar Boza a spus că deocamdată nu se știe dacă vor fi majorări sau nu.

„Am demarat oficial această procedură. Oficial, 9 februarie, este data de începere a negocierilor. O să fie dur între noi, pentru că trebuie să luăm și pentru oameni, dar și pentru companie. Va trebui să fim suficient de maturi să găsim acea linie de mijloc“, a declarat directorul CEO Sorinel Boza, la TV Sud. Boza va coordona negocierile pentru CCM, iar acesta a declarat că va avea întâlniri cu toţi sindicaliştii înainte de începerea efectivă a discuţiilor. „Înainte să începem aceste negocieri trebuie să trasăm nişte linii pe care vom merge“, a spus Boza.

Directorul a mai spus că, de la 1 februarie, și salariile minerilor au fost majorate, în sensul că a fost majorat salariul minim. La CEO, salariul pleca de la 1050 de lei, sub salariul minim pe economie de la nivelul țării. Acesta a mai spus că va rezolva problema diferenţelor claselor salariale. „Credeţi-mă, ştiu câte situaţii sunt astăzi care nu sunt corecte, diferenţe de clase. Prefer să rezolvăm aceste situaţii acum. Sunt sigur că o să reuşim să semnăm un contract mai bun decât cel care este astăzi“. Nu a dat însă un răspuns cu privire la marea solicitare a liderilor: majorarea salarială. A declarat că întâi vrea să vadă cum arată bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat şi discutat în companie. Sindicaliştii aşteaptă și ei să le fie prezentat proiectul de buget. „Vreau întâi să văd exerciţiul bugetar. Depindem în negocieri de exerciţiul bugetar aprobat. E un pic devreme să spun că vom da o creştere salarială sau că nu vom da“, a spus Boza.

Vizualizări: 5,735

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: