Dispar trei directori după concedierea a jumătate din muncitori

Întreprinderea de Drumuri şi Poduri (IDP) Gorj va rămâne, după 20 februarie, cu doar 101 salariaţi, anunţă conducerea societăţii. Marius Florică, directorul IDP Gorj, spune că au fost restructurate 132 de posturi de muncitori, dar şi trei posturi de directori.

 Situaţia este critică la Întreprinderea de Drumuri și Poduri Gorj. 149 de salariați vor fi disponibilizaţi cu 20 februarie, parte din ei fiind aproape de vârsta de pensionare. Marius Florică, directorul IDP Gorj, a precizat vineri că societatea mai rămâne cu 101 angajaţi după ce au fost restructurate şi mare parte din posturile TESA. „S-au făcut restructurări şi la nivelul conducerii, s-au redus trei posturi de directori, directorul de la calitate, directorul de marketing şi directorul economic. Mai rămân două posturi în picioare, directorul general şi directorul tehnic. Cei mai mulţi pleacă din rândul muncitorilor, pentru că este şi proporţia, un procent semnificativ îl reprezintă și TESA”, a spus Marius Florică, directorul IDP Gorj. Astfel, pe funcţia de director calitate era Marius Bănică, fostul director general, pe funcția de director economic era Denisa Boștină, iar pe cea de director marketing era Constantin Peștișanu. Florică a declarat că alte șase posturi sunt suspendate, însă nu pot fi restructurate pentru că persoanele care le ocupă sunt în concediul de creștere a copilului. ”Din cei 149, parte din ei vor ieși la pensie, iar alții vor intra în șomaj. Avem și șase salariați suspendați, adică sunt în creștere copil și suntem obligați să le păstrăm locurile de muncă, vor reveni la serviciu. IDP Gorj mai rămâne, după 20 februarie, cu 101 salariați”, a spus Marius Florică, directorul IDP Gorj.

 Pleacă inginerii şi economiştii

Nu au scăpat de concediere nici economiştii din cadrul societăţii. Nu mai puţin de nouă astfel de posturi au fost desfiinţate. ”IDP Gorj are 249 de salariaţi din care 243 activi și șase suspendați. Cu 20 februarie urmează să fie concediaţi 149 de salariați, respectiv cinci ingineri, nouă economişti, doi contabili, un jurist și 132 de muncitori”, a spus Romeo Chiriac, șeful Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj.

IDP Gorj este societate înființată de Consiliul Județean. Declinul acesteia a început în anul 2015, când a ratat contractul de 35 de milioane de euro pentru întreținerea și reparația drumurilor județene timp de patru ani. 

Vizualizări: 2,701

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: