Cere despăgubiri după ce a pierdut postul de director

Un fost membru al Directoratului Complexului Energetic Oltenia a cerut despăgubiri în instanță pentru că i-a încetat contractul de mandat înainte de termen. Ovidiu Bălăcescu a solicitat daune-interese în sumă de 177.354 lei. Este vorba de indemnizațiile pe care le mai avea de încasat până la încheierea mandatului.


Contractul lui Bălăcescu expira la data de 11 octombrie 2020, dar acesta a fost schimbat din funcție în 22 aprilie. Asta după ce Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia a aprobat atragerea răspunderii în justiție a persoanelor cu atribuții de conducere menționate în Raportul de control al Ministerului Energiei.


Prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție a rămas definitiv raportul corpului de control al Ministerului Energiei, prin care sunt imputate zeci de milioane de euro persoanelor care au condus, în ultimii ani, Complexul Energetic Oltenia. Odată cu Bălăcescu și-a pierdut mandatul și fostul manager Sorin Boza.


Tribunalul Gorj a respins acțiunea lui Bălăcescu, dar fostul director a atacat-o cu apel. „Respinge apelul ca nefondat. Cu recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. recursul se va depune la CA Craiova, sub sancţiunea anulării”, a decis Curtea de Apel Craiova pe 22 septembrie.
„Prin urmare, având în vedere că printr-o hotărâre judecătorească definitivă s-a reținut legalitatea actului de control prin care s-a constatat îndeplinirea defectuoasă, inclusiv de către reclamant, a obligațiilor ce îi reveneau în calitate de mandatar al pârâtei și că Hotărârea nr. 17/22.04.2020 a Consiliului de Supraveghere al CEO SA prin care s-a constatat încetarea de drept a mandatelor membrilor din Directorat nominalizați în Raportul de control nr. 270.210/CCM/17.09.2018 (printre care și reclamantul) a fost emisă în chiar baza acestui raport, instanța apreciază ca nefondată prezenta cerere prin care reclamantul solicită obligarea pârâtei la plata componentei fixe a remunerației care a fost stabilită prin Anexa nr. 1 a contractului de mandat, încetarea contractului de mandat având loc cu respectarea prevederilor art. 12.1 lit. b din contract și art. 1270 și urm. C.civ., motiv pentru care urmează a fi respinsă prezenta cerere de chemare în judecată”, se arată în motivarea instanței.


Indemnizația încasată lună de lună de fostul director Bălăcescu era de 31.568 de lei.

Vizualizări: 6,972

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: