Conducerea CE Oltenia ameninţată cu instanţa

Primarul din Cătunele, Florinel Ţuilă, a dat un ultimatum conducerii CE Oltenia. Edilul i-a solicitat printr-o adresă, aprobată chiar şi în consiliul local al comunei, ca până în luna octombrie a acestui an să fie refăcute drumurile şi podurile afectate de minerit în zonă, iar terenurile exploatate să fie redate în circuitul agricol cu plantaţiile existente înainte de începerea exploatării cărbunelui. În caz contrar, edilul ameninţă cu instanţa.

CE Oltenia ar fi replantat pe terenurile redate în circuitul agricol numai salcâmi, lucru ce a creat nemulţumire în rândul cetăţenilor, spune primarul din Cătunele. Florinel Ţuilă nu vrea ca localitatea pe care o conduce să devină o imensă plantaţie de salcâmi şi cere conducerii complexului să reevalueze situaţia terenurilor, astfel încât măcar pe suprafeţele care vor fi reîmpădurite de aici încolo să fie plantate alte specii de pomi sau chiar viţă de vie. „Vrem refacerea canalului de scurgere a apelor pluviale, refacerea podurilor peste canalele de gardă, reevaluarea terenurilor ce trebuie redate în agricultură, stabilirea de acord cu comunitatea locală a ce trebuie făcut cu acele terenuri, nu de capul lor, cum fac acum. Ar trebui să ne întrebe şi pe noi când pun salcâmi. De ce nu pun stejar sau altceva, de ce pun neapărat salcâm? Au plantat 202 hectare, şi acum urmează alte sute de hectare, măcar pentru acestea să ne înţelegem. Are şi primăria terenuri. Aş fi preferat să discutăm, să facă studii agricole, să vedem ce ne trebuie. Ei când au luat terenurile prin decret era viţă de vie, pomi fructiferi”, a declarat Florinel Ţuilă, primarul din Cătunele.

ULTIMATUM

„Le-am trimis oficial hotărârea consiliului local, cu propunerile mele şi ale consilierilor. Au termen o lună să ne dea un răspuns scris, pe decade şi lucrurile astea să se petreacă până la data de 1 octombrie, dacă atunci nu s-au întâmplat, pornim acţiune în instanţă. Trebuie să refacă vechile drumuri pe care le-au haldat, zeci de km, să refacă 7 poduri”, a mai spus primarul din Cătunele.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: